75 alumnes participen en els cursos del segon trimestre de l'Agrupació

75 alumnes participen en els cursos del segon trimestre de l'Agrupació

Les formacions per a entrenadors de nivell bàsic i avançat començaran les sessions pràctiques al setembre

75 exjugadors del FC Barcelona i simpatitzants de l'entitat han participat en el programa de formació de l'Agrupació Barça Jugadors (ABJ) del segon trimestre que ha finalitzat aquest juny. No obstant això, els cursos d'entrenador de nivell bàsic i avançat han arribat a l'equador del programa, ja que després de l'estiu engegaran les sessions pràctiques obligatòries per obtenir el títol que expedeix la Federació Catalana de Futbol.

Dins l'Àrea de Formació i Desenvolupament de l'Agrupació, els cursos d'entrenador acostumen a ser unes de les formacions amb més rellevància pel gran nombre d'hores de dedicació que suposen i per l'èxit de participació.

Respecte al curs federatiu d'entrenador avançat, la major part dels alumnes (13 en total) han superat de forma satisfactòria el bloc teòric del curs i, per tant, a partir de setembre estaran en disposició de començar les sessions pràctiques, ja sigui en clubs, associacions o entitats federades. Aquesta és una formació que va començar a principis d'any i que no finalitzarà fins que els alumnes hagin superat amb èxit les pràctiques obligatòries del curs.

Per als alumnes del curs (socis exjugadors i una jugadora del primer equip del FC Barcelona), l'obtenció d'aquesta titulació suposa un salt qualitatiu important en la seva carrera com a entrenadors/es. Per a ells, aquesta formació suposa optar a un major ventall d'oportunitats professionals dins l'àmbit estatal o bé a l'estranger. Algunes d'aquestes ofertes laborals a les quals poden optar són gestionades directament per la mateixa Borsa de Treball de l'Agrupació.

Entre els membres de l'ABJ existeix un gruix important de socis jugadors/es i exjugadors/es que volen ser entrenadors/es de futbol professional, per aquest motiu han decidit enguany fer el 2° nivell i seguir formant-se. La major part dels alumnes provenen de la 1a edició del curs bàsic que es va dur a terme la temporada passada.

Per altra banda, el curs federatiu d'entrenador bàsic ha comptat amb 21 alumnes (9 jugadores del FC Barcelona Femení, 5 exjugadors/es, 5 jugadors de les categories inferiors del FCB i que són membres de l'ABJ i 2 simpatitzants). El balanç global d'aquesta formació és positiu i satisfactori. D'igual manera, els alumnes han hagut de finalitzar i aprovar el bloc teòric per poder començar les pràctiques. En aquest cas, no tots els alumnes iniciaran les pràctiques al setembre, ja que es tracta d'un grup més complex i heterogeni amb objectius formatius i professionals diversos.

Paral·lelament, aquest trimestre s’han consolidat els tres nivells de l'anglès (inicial, intermedi i avançat) que tenen una gran demanda i acollida entre els nostres associats. L'oferta formativa s'ha completat amb dues propostes més: Equips Cohesionats, Equips Guanyadors, un taller d'àmbit esportiu dirigit a entrenadors, i Excel per a Negocis i Empresa, on els alumnes han perfeccionat les seves competències professionals bàsiques.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut