Conèixer la tasca de l'Agrupació des de l'altra banda de l'Atlàntic

Conèixer la tasca de l'Agrupació des de l'altra banda de l'Atlàntic

Un grup d'entrenadors de futbol dels Estats Units visita l'ABJ per conèixer la tasca social amb els exjugadors del Club

L’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) va rebre divendres 3 de febrer, un grup d’entrenadors dels Estats Units que estan visitant Barcelona per a conèixer diferents models de gestió de l’esport i el futbol.

Després de recórrer el Museu del FC Barcelona, els va rebre el president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda, a la seu social, on l’exjugador i directiu Eduardo Juan els va oferir una xerrada sobre l’entitat, les seves tasques i les motivacions per les quals es regeix.

Juan va remarcar que la figura de ‘l’exjugador’ no ho és del tot, sinó que en realitat són ‘jugadors’ a seques, donat que “jugadors, ho som sempre”. El veterà, que a banda de soci és membre de la junta directiva de l’ABJ, va parlar de l’Agrupació com “el punt de trobada” dels jugadors i exjugadors del Barça.

El portaveu va fer un repàs per les diferents àrees de l’Agrupació (Borsa de Treball, Formació, i projectes socials i esportius) i les tasques que aquestes desenvolupen. També va explicar els últims partits celebrats a nivell internacional, com el de Grècia en col·laboració amb l’ACNUR, i va anunciar l’entrada de les 32 jugadores i exjugadores que conformaran la nova secció femenina de l’Agrupació. En aquest sentit, Juan va fer referència al futbol femení als Estats Units, que està enormement reconegut en comparació amb Europa.

Per sobre de tot, l’exjugador va fer èmfasi en els valors que són el segell de l’ABJ: “respecte, solidaritat, i joc net” o “allò que fa que el Barça sigui més que un club”. Va destacar que la funció primordial de l’Agrupació és la de “millorar la qualitat de vida dels exjugadors del Barça”, i que aquesta responsabilitat impera en l’entitat fins i tot com una “obligació moral”.

Amb una visió global de la tasca de l’Agrupació, Juan va transmetre la voluntat de teixir aliances arreu: havent explicat que tant Alfonseda com el Director, Luis Ortiz de Zevallos, visitaran Shanghai properament, Juan va concloure la seva xerrada dient que “aquí, encara tenim molts projectes en ment i no ens aturem”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut