Alfonseda:

Alfonseda: "L’aproximació amb tots ells va ser instantània, màgica"

El president de l'ABJ reflexiona sobre l'acció #FCBPlayers #WithRefugee a Grècia

Crec que no m’equivoco si afirmo que els 26 integrants de l’expedició #FCBPlayers #WithRefugees teníem clar que al viatge a Grècia viuríem una experiència xocant. I crec que no m’equivoco si afirmo que en la majoria de casos la realitat del que vam viure va superar les nostres expectatives. I ho va fer en positiu.

Perquè, de tot el que vam poder fer de la mà d’ACNUR a Grècia el 18 de novembre passat, em quedo amb les cares d’alegria que tenien al final del dia els més de 220 infants amb qui havíem compartit algunes hores. De bon matí ens van obrir les portes del que des de fa uns mesos és casa seva, al camp de refugiats de Katsikas, a la balcànica Ioannina. Un lloc –asseguren ells- de pas en la seva fugida de l’horror de la guerra. Un horror que l’expedició de l’Agrupació va escoltar en primera persona. 

L’aproximació amb tots ells va ser instantània, màgica. Els exjugadors del nostre Club van gaudir veient el poder del llenguatge del futbol. Tant durant el clínic, com després al dinar conjunt i finalment al partit que vam jugar amb els veterans del Pas Giannina, on cada gol blaugrana despertava la bogeria de miler de refugiats que el van presenciar.

Va ser un sol dia, sí. I nosaltres hem tornat a les nostres vides, sí. Però també sabem que la seva il·lusió pel Barça i per tot el que van viure es quedarà sempre en el seu record, i que el ressò que entre tots puguem de fer de la realitat que viuen les persones refugiades a Europa pot ajudar a canviar la seva situació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut