Les Pioneres del Barça viatgen a Budapest de la mà de la ABJ i l'FC Barcelona.

Les Pioneres del Barça viatgen a Budapest de la mà de la ABJ i l'FC Barcelona.

Una delegació de 20 membres de l'Agrupació encapçalades pel president van gaudir de la final de la Champions Femenina

Dissabte passat es va disputar la final de la Champions femenina a Budapest on, l'equip femení culé, es disputava el títol davant  l’ Olympique de Lyonnais. Per la cita, tant el FC Barcelona com l’Agrupació Barça Jugadors van decidir rendir reconeixement a les Pioneres del Barça Femení convidant-les a veure en directe la final de la Lliga de Campions femenina. Van respondre a la invitació una representació de les veteranes que, entre 1970 i 1971, van jugar per primera vegada amb el Club: Carme Nieto, Núria Gómez, Lolita Ortiz, Glòria Comas, Maria Teresa Andreu i Pilar Gazulla. Al costat d'elles van viatjar el president de la ABJ, Ramon Alfonseda, i una representació d'exjugadores del Club.

 

Sens dubte, el poder comptar a les graderies de l'estadi hongarès a part de l'equip que va fundar la plantilla femenina del FC Barcelona va ser tot un luxe. De fet, les pròpies jugadores asseguraven estar molt emocionades amb la convocatòria i també amb el fet de poder veure com el futbol femení ha anat evolucionant. Hem pogut parlar amb la Glòria Comas, membre de l'Agrupació i Pionera del FCB, sobre el viatge i ens ha dit el següent: “Va ser un viatge molt emocionant, vam poder veure l'evolució del futbol femení, com ha anat creixent. En veure-ho sents orgull per tot el que nosaltres vam lluitar en el nostre inicis, va ser una reivindicació,però és evident que encara queda molt per fer”.

 

L'organització del viatge d'alguna manera va ser també un reconeixement a la trajectòria i a tot l'esforç que aquestes jugadores van realitzar pel Club. Els inicis van ser molt complicats i com va comentar la Laura Llinàs, una de les exjugadores del Club, “ha estat un reconeixement i un agraïment per a elles, no només per la valentia de començar sinó també per la de persistir i continuar. I sembla ser que l'agraïment és totalment mútuo ja Pilar Gazulla, una altra de les Pioneres, assegurava estar totalment agraïda a l'Agrupació i al Club: “Va ser un detall preciós, ens sentim molt reconegudes i estem molt agraïdes”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut