El FC Barcelona i l'ABJ homenatgen els 40 anys de Basilea 1979

El FC Barcelona i l'ABJ homenatgen els 40 anys de Basilea 1979

Aquest dijous 16 de maig es celebren els 40 anys de la conquesta de la Recopa de Basilea, el primer gran títol europeu blaugrana.

Diumenge passat el barcelonisme es va vestir de gala per rendir un sentit homenatge als jugadors de la plantilla del 79. Un acte que va servir per oferir els 40 anys, que es compleixen aquest dijous 16 de maig, de la conquesta de la Recopa de Basilea, el primer gran títol europeu que va arribar a les vitrines culés i que, entre altres coses, va servir com impuls directe al club ja que va acabar amb una autèntica sequera.

 

Per l'homenatge els herois d’aquella celebrada època, el FC Barcelona i l’Agrupació Barça Jugadors van organitzar dos grans esdeveniments importants. El primer va ser un dinar de gala, dut a terme a l’Auditori 1899, que va comptar amb la presència del president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, el president de l’ABJ, Ramon Alfonseda i la junta directiva actual i la d’aquella época.

 

En total van van estar convidades al dinar, unes cinquanta persones, i, entre la direcció esportiva, actual i de l'època, també van assistir gran part de l’històric equip, a més de comptar amb la representació dels integrants de l’Agrupació. Entre totes les personalitats allà presents, hi havia molts dels protagonistes d'aquella gesta: Artola, Rexach, De la Cruz, Zuviría, 'Tente' Sánchez, Paco Martínez, 'Lobo Carrasco, Quique Costas, Pere Valentí Mora, Tarrés, Ramos, Fortes, Manolo, Martínez, Asensi, Migueli, Albaladejo, Esteve, Félix , Olmo i el massatgista Àngel Mur.

 

Seguint amb el programa establert, després del dinar institucional, els jugadors van acudir a l’interior del Camp Nou, on, durant la prèvia del partit que congregava al FC Barcelona i al Getafe, els jugadors van saltar al terreny de joc amb el cobejat títol i van sentir una càlida ovació per part de tota l’afició present a l’estadi. Per acabar de finalitzar la jornada, els mateixos jugadors van gaudir del partit 37 de la Lliga des de la llotja  President suñol juntament amb Bartomeu.

 

El pròxim dijous 16 de maig, data oficial de la celebració, Barça TV té previst emetre un documental anomenat ‘Basilea: una fotografia per a la història’ en el qual es podrà veure de manera intrínseca els detalls de la conquesta del gran èxit i el que va suposar la primera gran mobilització social cule´, que va comptar amb el desplaçament de 30.000 barcelonistes.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut