“Com a jugadors, hem d’intentar tenir bons valors i aprofitar el que el Barça ens ofereix”

“Com a jugadors, hem d’intentar tenir bons valors i aprofitar el que el Barça ens ofereix”

Xavi Roca, exjugador del FC Barcelona i directiu de l’ABJ, explica al Benjamí D la importància de formar-se més enllà del món del futbol

El dissabte 23 de març va tenir lloc una nova edició de l’Identitat Barça, un projecte que pretén apropar els joves jugadors dels esports professionals als valors i la història del FC Barcelona i que, alhora, forma part del programa Masia 360 amb què l’Agrupació Barça Jugadors col·labora. En aquesta ocasió, Xavi Roca va protagonitzar una trobada amb el Benjamí D del Club i va tenir l’oportunitat d’explicar la seva experiència als joves jugadors. Avui en dia, Roca forma part de l’Àrea Esportiva de l’Agrupació, però la seva vinculació amb el FC Barcelona ve de més lluny: el defensa es va formar a les categories inferiors del Club, i durant la temporada 1995-96 va arribar a debutar amb el primer equip. 

L’exblaugrana explica que “va ser un plaer perquè em va agradar molt compartir la meva experiència amb els nens i els seus pares. Estic content perquè volia fomentar la implicació de tothom i així va ser”. Durant l'acte, Roca va fer èmfasi en la importància de la formació, i assegura que “jo vaig arribar a ser professional, però a part tinc els meus estudis i la meva titulació d’entrenador”. L’exjugador afegeix que “cal estar preparat pel dia de demà, pel moment en què la carrera d’esportista s’acaba. Vaig remarcar als nens que han de trobar temps per estudiar perquè, al cap i a la fi, és molt fàcil trobar una excusa per no preparar-te".  

Roca va voler centrar l’explicació, també, en els valors que s’han de tenir presents quan s'és futbolista. “La faceta de persona està per sobre de tot a totes les edats. La persona com a tal preval per sobre de tot i hem d’intentar tenir bons valors i aprofitar el que el Barça ens ofereix i, a partir d’aquí, intentar ser millor persona”. 

L’explicació de Roca va anar seguida d’un torn de preguntes en el que els jugadors del Benjamí D van participar activament. L’exblaugrana explica que els nens van fer-li preguntes típiques de la seva edat, com ara: “quants títols has guanyat?” o “quants gols vas marcar?”. En aquesta línia, quan va arribar la pregunta de “quin entrenador t’ha marcat més?”, Roca va voler destacar especialment el paper que va tenir Quique Costas en la seva carrera com a futbolista. De fet, a més de ser entrenador, Costas va ser jugador del FC Barcelona durant els anys 70.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut