L’ABJ Femení juga al Marroc el seu segon partit internacional

L’ABJ Femení juga al Marroc el seu segon partit internacional

Les blaugrana s’han enfrontat a un combinat de jugadores i exjugadores del Club Municipal d’Al-Aaiun de Futbol Femení

El passat divendres 22 de març l’ABJ Femení va fer les maletes i va posar rumb cap al Marroc. Les blaugrana, juntament amb el president de l’Agrupació, Ramon Alfonseda, i la delegada institucional de l’ABJ Femení, Carme Nieto, van passar tres dies a Al-Aaiun, la localitat més gran del Sàhara Occidental. Aquesta va ser la segona ocasió en què l’equip femení va jugar un partit internacional. 

Durant la segona jornada de viatge, el dissabte 23 de març, les exjugadores del FC Barcelona van defensar els colors blaugrana davant del Club Municipal d’Al-Aaiun de Futbol Femení en un amistós organitzat per l’equip local, que ha guanyat quatre títols de lliga en els últims anys. La trobada va acabar amb victòria del combinat marroquí per 3 a 1 (amb gol de Marta Cubí per part de les blaugrana), i tenia per objectiu la promoció del futbol femení i la figura de la dona en l’esport al Marroc. 

A la localitat marroquina, els primers passos per equiparar el paper de les dones al dels homes en el món del futbol ja s’estan donant i, a més, s’hi està construint una residència que estarà destinada únicament a l’equip femení. De fet, les blaugrana coincideixen en destacar la bona forma física que tenien les jugadores del conjunt local, i Marta Cubí explica que “ens va costar entrar en el joc. Tot i això, vam fer un bon partit i ens vam saber adaptar al seu estil. Vam acabar còmodes, tenint ocasions. Les sensacions van ser molt bones”. Una altra de les jugadores blaugrana, Carla Tomàs, assegura que “les rivals van dominar durant gairebé tota la primera part, però a mesura que anaven passant els minuts, vam aconseguir marcar un gol i crec que si el partit hagués durat 10 o 15 minuts més, n’hauríem pogut marcar un altre”.

Durant el cap de setmana, les jugadores d’ambdós conjunts van combinar l’esport amb activitats de caràcter institucional. “A nivell d’experiència, va ser espectacular. Com a equip vam fer molta pinya. Estic segura que estarem anys i anys recordant aquest viatge i la màgia que hi havia allà, perquè som de cultures diferents però totes som futbolistes”, assegura Cubí. En la mateixa línia, Tomàs diu que “el tracte ha estat excepcional, i aquesta ha estat la tònica durant tot el viatge”. Rosanna Miquel, també membre de l’ABJ Femení, afegeix que “ha estat una experiència sensacional des del minut u, i la repetiria ara mateix”.

En total, van ser 18 les jugadores de l’ABJ que, juntament amb l’entrenador Joan Carles Hidalgo, van formar part de l’expedició blaugrana: Maria Amo, Veronica Arcos, Araceli Benavente, Laura Caballero, Vanesa Cabeza, Marta Cubí, Paulina Ferré, Susana Galiana, Mar Garcia, Auri Granero, Esther Imaz, Ester Inglés, Rosanna Miquel, Eva Oliva, Cristina Pacheco, Vanessa Romero, Núria Suñé i Carla Tomàs.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut