Formar-se a l'Agrupació per seguir vinculat al futbol

Formar-se a l'Agrupació per seguir vinculat al futbol

Damià Abella i Sergio García, exjugadors del FC Barcelona i membres de l'ABJ, han triat l'entitat per ampliar la seva formació futbolística

Any rere any, l’Àrea de Formació i Desenvolupament de l’Agrupació Barça Jugadors ofereix als seus socis un ventall de cursos de diferents àmbits, com ara idiomes o formació esportiva. Així, l’Agrupació aposta perquè els exfutbolistes del FC Barcelona ampliïn els seus coneixements i, d’aquesta manera, facilitar-los el procés de cerca de feina.

Sergio García Capitán, exjugador del FC Barcelona i membre de l’Agrupació, és un dels socis que ha apostat per formar-se a l’entitat. El centrecampista va començar la seva carrera esportiva al CE Sant Gabriel, on s’hi va estar fins a la categoria Cadet. Després, va passar a format part del Juvenil del Barça (B i A), i tot seguit va ascendir al Barça C i al B. De fet, fins i tot va arribar a debutar amb el primer equip. La seva carrera com a futbolista professional es va acabar als seus 31 anys per problemes als genolls. 

Després de la seva retirada, García va voler seguir lligat al futbol, i va canviar el terreny de joc per la banqueta d’entrenador. Per tal d’ampliar el seu currículum, l’exblaugrana va optar per English for Coaches, una formació de l’ABJ de lèxic i gramàtica anglesa per a entrenadors que necessiten dominar l’idioma per accedir a noves oportunitats professionals a l’estranger. “Veia que hi havia demanda d’entrenadors espanyols a l’estranger, i jo tenia ganes de viure una nova experiència en aquest àmbit”, assegura García. “Vaig decidir que havia de perfeccionar el meu nivell d’anglès per si sorgia la possibilitat d’anar a treballar fora”, explica l’exjugador.

Just després d’haver completat el curs, García va fer un itinerari de recerca de feina amb l’Agrupació que va resultar en la possibilitat de reflotar el filial de l’Al-Sadd, un dels equips més coneguts de Qatar. De fet, l’oportunitat li va venir donada per l’exjugador blaugrana Xavi Hernández, actualment entrenador del primer equip del conjunt qatarià. “Amb el nivell d’anglès que he assolit, em puc fer entendre i he tingut una adaptació bastant bona amb els nois que entreno”, assegura el centrecampista. 

“Vaig triar estudiar anglès a l’Agrupació per proximitat i perquè tenia l’oportunitat de fer-ho amb antics companys, que sempre es fa més amè. A més, els cursos que ofereix l’entitat són de molta qualitat”, explica l’exblaugrana. García afegeix que “ho recomano, sobretot als nous companys que s’estan fent socis de l’ABJ. Des de l’entitat ofereixen una varietat de cursos de diferents àmbits que ens serveixen, als que hem jugat a futbol, a seguir vinculats a aquest esport”. 

Un altre cas d’exjugador blaugrana que també ha participat en accions formatives de l’Agrupació és Damià Abella. Durant la seva etapa en actiu, Abella va formar part del primer equip blaugrana durant la temporada 2004-05 de la mà de Frank Rijkaard. A més, avui dia participa de manera habitual en els partits de l’Agrupació i en el programa Coach Values. 

Però la vinculació d’Abella amb l’entitat va més enllà de les activitats esportives, i és que l’exblaugrana va completar el Curs d’Entrenador de Futbol Avançat (segon nivell) que oferia l’ABJ. El també centrecampista explica que va decidir fer-lo perquè “em vull orientar a entrenar. Vaig acabar de jugar quan no volia, per lesió, i m’ha quedat la sensació que encara haig de fer més coses al món del futbol”. 

El curs, que es va dur a terme a l’Agrupació amb la col·laboració de la Federació Catalana de Futbol, va proporcionar als seus usuaris les competències necessàries per poder entrenar totes les categories amateurs d’àmbit autonòmic, totes les categories de futbol femení i qualsevol equip de futbol base, excepte divisió d’honor. Abella assegura que no coneixia aquesta col·laboració entre l’Agrupació i la Federació, i explica que li van proposar formar-ne part “quan em vaig fer soci de l’ABJ”. “Em va semblar fantàstica aquesta oportunitat que l’Agrupació ens va donar. A més, ells assumeixen part del cost del curs, i això és molt lloable”, diu l’exblaugrana. 

La titulació d’aquest curs va servir a Abella per continuar amb la seva formació com a entrenador, i tot seguit va realitzar el Curs d’Entrenador Nacional de Futbol (tercer nivell), tot i que encara no en té la titulació. Avui en dia està al capdavant de la Selecció Catalana sub 18, i considera que el curs que va fer a l’Agrupació va ser “una oportunitat per ampliar el meu coneixement i conèixer a altres exjugadors del FC Barcelona”. A més, el d’Olot assegura que activitats d’aquest tipus ajuden als socis a fer-se visible dins l’Agrupació per a què “el dia de demà sigui més fàcil aconseguir una bona oferta de feina a través de la seva borsa de treball”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut