L’Agrupació torna a Lesbos

L’Agrupació torna a Lesbos

Quatre membres de l’ABJ viatgen a l’illa grega per col·laborar en els projectes que hi té la Fundació Barça

Després de visitar per primera vegada Lesbos l’any 2017, l’Agrupació Barça Jugadors ha tornat a l’illa grega. Joan Garcia Orti, Jordi Ferrón, Laia Fusté i Esther Torrecilla, tots membres de l’entitat, s’hi van desplaçar amb l’objectiu de conèixer de primera mà les tasques que la Fundació Barça hi desenvolupa. Del 8 al 10 de març, els quatre exjugadors blaugrana van participar en diverses activitats amb l’objectiu d’aportar el seu granet de sorra a través del futbol. Laia Fusté assegura que “els quatre socis que vam fer el viatge tenim un perfil bastant similar: vam anar-hi amb moltes ganes de visitar persones i de copsar la seva realitat”. 

Durant la primera jornada, el divendres 8, els exblaugrana van visitar els centres de refugiats de Moria i Kara Tepe i una de les platges on arriben més embarcacions des de Turquia. “Una de les coses que més ens van colpir va ser veure un gran abocador on hi havia milers de salvavides”, explica el directiu de l’ABJ Joan Garcia Orti. Laia Fusté, a més, explica que la diferència entre tots dos centres és abismal: “Moria està vigilat per militars i recorda a una presó. És un centre que està sobre poblat i, de fet, se supera en més de 1000 persones la seva capacitat. S’hi respira un ambient carregat, i les dones a la nit no poden sortir ni anar al lavabo per tal d’evitar agressions sexuals”. Amb tot, Fusté assegura que a Kara Tepe les coses canvien. “Les parets estan pintades de colors, i s’intenta que els refugiats siguin partícips d’allò que els ha tocat viure”, diu l’exblaugrana.

El dissabte dia 9, els membres de l’Agrupació van preparar unes quantes activitats de caràcter esportiu i lúdic per als infants dels centres. En total, van participar-hi més de 250 nens i nenes. Durant el matí, els voluntaris blaugrana van estar amb els més petits i, per la tarda, van jugar uns quants partits de 12 minuts cadascun amb adolescents d’entre 15 i 20 anys. Es van disputar 7 amistosos. “Els nens ens parlaven amb la mirada. Tot el que dèiem nosaltres es traduïa a l’anglès, al sirià, i a diversos idiomes més. En general, però, la comunicació era gestual”, assegura Garcia Orti. Al seu torn, Fusté diu que “els partits van ser molt divertits. Després, ens van explicar que havia hagut nens que havien dit que era el millor dia de la seva vida. La sensació va ser indescriptible”. “Jo, quan tanco els ulls i me’n vaig a dormir, encara estic a Lesbos. Em dedico a repassar cada dia tot el que hi vam viure”, assegura Fusté, i finalment afegeix: “va ser una gran experiència vital, humana i emocional”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut