"Al Barça heu de venir a aprendre i a gaudir"

L'exjugador del FC Barcelona, Dídac Rodríguez, comparteix amb el Benjamí C la seva experiència al Club a través del projecte Identitat Barça, en què hi participa l'Agrupació

Dídac Rodríguez va suar durant 12 anys la samarreta blaugrana. Durant la seva etapa com a jugador de futbol base, Rodríguez es va formar al planter del FC Barcelona i, el dissabte 23 de febrer, va compartir la seva experiència amb els jugadors del Benjamí C del Club. La trobada s'emmarcava dins d'Identitat Barça, un projecte que pretén apropar els joves jugadors dels esports professionals als valors i la història del FC Barcelona a partir, entre d'altres, de la trobada amb exjugadors del Club. El projecte, alhora, forma part del programa Masia 360, on l'Agrupació Barça Jugadors col·labora.

Rodríguez qualifica la xerrada de "molt productiva", i assegura que "va ser un plaer parlar amb els nanos". L'extrem dret explica que per a ell va ser especial reunir-se amb els jugadors del Benjamí, perquè són nens que tenen la mateixa edat que tenia ell quan va entrar al Barça. L'exblaugrana diu que va compartir amb els nens i els seus familiars "la meva experiència professional, i vaig intentar donar consells als pares perquè puguin gestionar el que suposa que el seu fill estigui al millor club del món".

Rodríguez va centrar la seva explicació, en gran part, en el respecte i la disciplina que considera que ha de tenir tot futbolista. "El futbol és constància i treball en equip, i s'ha de saber gestionar la pressió, sobretot per part dels pares, perquè normalment es tendeix a sobredimensionar el fet que els seus fills estiguin al Barça, i del que es tracta al final és d'aprendre i gaudir" explica. L'exblaugrana assegura que la seva època al Barça va ser determinant per la seva carrera com a futbolista perquè va ser al Club on va "aprendre a entendre el joc, a interpretar-lo i a millorar-lo".

Després de l'explicació de Rodríguez es va obrir un torn de preguntes en el que van participar més els pares que no pas els mateixos jugadors del Benjamí. Una de les preguntes més recurrents va ser: com gestionaries la situació si et diguessin que el teu fill no continua al Barça?, i Rodríguez els va respondre que "s'ho han de prendre de manera positiva, ja que han tingut una oportunitat d'aprendre a un gran club com és el Barça". L'exblaugrana afirma que, independentment dels anys que els jugadors passin al Club, "sempre tindrem l'oportunitat d'estar vinculats al Barça".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut