Milla:

Milla: "Vaig tenir la gran sort de poder-me dedicar al futbol durant 15 anys com a professional"

Luis Milla va guanyar una Recopa, una Lliga i una Copa del Rei durant la seva etapa blaugrana

Luis Milla va ser un jugador fixe el primer any de Cruyff després de jugar al Juvenil, Amateur i al Barça Atlètic. Va guanyar una Recopa, una Lliga i una Copa del Rei abans de marxar al Reial Madrid. L'exblaugrana ha desenvolupat una carrera internacional com a tècnic i participa en torneigs de l'ABJ.

Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?

"Qualsevol nen el que busca és el somni que tens de debutar amb el Barcelona, amb el primer equip del Barça. Per mi ha estat rematar la feina i el que buscava des que vaig començar a jugar a futbol i a dedicar-me a això".

Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al club?

"Jo crec que va ser de Johan i de Xavi. Al final no és una qüestió d'arribar, de pujar i de jugar al primer equip, sinó de mantindre's i fer una carrera de 10, 12 o 14 anys de professional. Amb el temps et quedes amb aquest tipus de coses perquè són missatges i consells molt positius. La veritat és que jo vaig tenir la gran sort de poder-m'hi dedicar durant 15 anys com a professional".

Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?

"Amb el Barcelona, jo recordo moltíssim la final de la Recopa que vam guanyar, i això que vaig tenir un problema i no vaig poder jugar-la al 100%. Però hi ha partits importants. Jo he estat a tres equips durant la meva carrera, i en els tres m'ha anat relativament bé. He tingut partits importants, però al Barcelona possiblement el partit amb què em quedaria seria amb aquella final, que va ser una final europea".

Quin va ser el company de qui guardes millor record?

"Doncs n'he tingut molts però, per exemple, em quedaria amb Roberto, també amb Serer. Però Roberto segueix sent un company quan m'escapo a jugar amb els veterans del Barcelona. Hem tingut molt bona relació, hem coincidit a Barcelona i a València". 

El Barça és més que un club perquè...

"És més que un club pel que suposa, que jo crec que són moltes coses. L'afició, la massa social, l'entorn, el que suposa a escala nacional i internacional... Jo, que he tingut la sort de poder treballar i de viatjar molt durant la meva època de seleccionador i d'entrenador, que he estat als Emirats Àrabs, a Indonèsia, països totalment diferents però que són països molt futbolístics, jo crec que t'adones del que suposa un club de l'entitat del Barça i de la seva dimensió quan te'n vas fora i la gent segueix i admira al que és el Barça actual, la seva història, els jugadors que té i això t'ho dóna el fet de poder tenir una experiència d'haver entrenat en països tan diferents i tan llunyans".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut