Christiansen:

Christiansen: "Que el FC Barcelona es fixés en mi va ser una cosa increïble"

Thomas Christiansen encara jugava al filial quan va debutar amb la Selecció Absoluta Espanyola

Thomas Christiansen va debutar la temporada 1992/93, provinent del Barça B, en un partit de Supercopa d'Europa. Va ser el primer futbolista a debutar a la Selecció Absoluta Espanyola jugant encara al filial. Després d'una dilatada carrera, on va ser màxim golejador a la Bundesliga, ha esdevingut tècnic.

Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?
"Que el FC Barcelona es fixés en mi va ser una cosa increïble. Sempre de petit somies en ser un jugador professional en una lliga gran i, és clar, com que la meva mare és espanyola, Espanya també m'atreia molt i seguia molt el seu futbol. Un dia vaig tenir la possibilitat de venir a Barcelona a fer una prova i tot va sortir bé i vaig fitxar pel Barça. Però és clar, tot això ha sigut un somni fet realitat d'un noi de 18 anys de Dinamarca."

Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al club?
"Arribant amb 18 anys a Barcelona, on la pressió és tan alta, vaig venir a viure sol encara que els primers mesos vaig estar amb Eduardo i Roteta vivint en un apartament, però després me'n vaig anar a viure sol i això no va ser gens fàcil. Els consells dels entrenadors i dels propis companys i, per descomptat, dels meus pares, em van ajudar molt en aquest sentit."

Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?
"Un dels partits que haig de destacar és el partit de Copa de semifinals contra l'Atlètic de Madrid al Camp Nou que vam guanyar 5 a 0. Aquest va ser un dia especial per mi, i tampoc s'ha d'oblidar el partit de la Supercopa d'Europa on vaig debutar en partit oficial amb el Barça entrant durant la segona part, que era el partit d'anada, i que després a la tornada vam guanyar 2 a 1 al Camp Nou."

Quin va ser el company de qui guardes millor record?
"Sobretot del Barça B, de l'època quan jo vaig arribar amb Lluís Carreras, Alberto Mas, Alex García, Maqueda (que també va ser company meu al principi)... però n'hi ha molts més. Aquesta va ser l'època que jo recordo amb molta estima. Per descomptat, també el meu company Ekelund. Del primer equip, era el meu ídol Michael Laudrup... i Vucevic també. Així que podria seguir així molt de temps i la veritat és que segueixo en contacte amb varis d'ells i sempre quan ens ajuntem traiem els records d'aquell moment."

El Barça és més que un club perquè...
"Jo crec que el sentiment que hi ha al Club, a Catalunya, els valors que s'inculquen als futbolistes sobretot són molt importants. És important saber d'on vens i que el futbol no és només futbol, és alguna cosa més."

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut