Presents en el Seminari Internacional sobre carreres duals

Presents en el Seminari Internacional sobre carreres duals

Jordi Martínez, membre de l'ABJ i exjugador blaugrana, ha participat com a ponent en una de les taules rodones

L'Agrupació Barça Jugadors va participar al Seminari Internacional sobre carreres duals, que es fa va fer a Barcelona a finals de novembre. La trobada estava impulsada pel projecte Innovative Clubs For Dual Careers (ICDC), liderat pel Club Natació Banyoles. L'encontre tenia com a objectiu donar a conèixer el concepte de les carreres duals, és a dir, fomentar que els esportistes facin una carrera esportiva i una d'acadèmica.

L'Agrupació Barça Jugadors va formar part del Seminari, juntament amb altres entitats i empreses com el CAR de Sant Cugat, el Club d'Handbol Granollers i La Masia 360 (que aposta per l'acompanyament a l'esportista des del primer dia que arriba al Club i entra a formar part de les categories inferiors, tant en la seva formació esportiva com en l'acadèmica i la personal). Totes elles van voler posar en relleu la importància que té pels esportistes el fet de formar-se, sobretot pensant en les possibilitats de trobar feina en el moment en què la seva carrera com a esportistes professionals s'acabi.

Durant la jornada es van dur a terme diverses activitats com, per exemple, dues taules rodones. Un dels ponents d'aquestes va ser Jordi Martínez, membre de l'Agrupació i exjugador blaugrana. Martínez va contestar a diverses preguntes que li van fer alguns dels participants de l'ICDC. Així, va explicar que des de l'ABJ es treballa per formar i ajudar als exjugadors de futbol del FC Barcelona a trobar feina un cop ja s'han retirat, a través del departament de formació i de la borsa de treball de l'entitat. És a dir, donar-los les eines necessàries perquè puguin trobar un nou camí professional. 

Els oients van mostrar molt d'interès, sobretot, en saber les necessitats i els problemes amb què es troba un esportista retirat. De fet, Martínez va assegurar que "hi ha tot un ventall d'esportistes que el dia de demà, si no han tingut ningú que els hagi remarcat la importància de formar-se, es troben que els costa molt entrar al món laboral".

El programa pilot de les carreres duals combina l'entrenament i l'ensenyament dels joves esportistes que tenen entre 14 i 21 anys i que practiquen esports aquàtics, com ara la natació o el rem. L'objectiu és aconseguir que els esportistes compaginin la carrera esportiva i l'acadèmica al màxim nivell. El projecte ICDC col·labora amb el Pla d'acció de carreres duals de la Unió Europea, ja que es creen iniciatives pilot (com la de les carreres duals), es posen en pràctica, s'analitzen els resultats i es fan públics a escala europea.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut