Premien a l'Agrupació per la seva tasca d'alfabetització digital de la gent gran

Premien a l'Agrupació per la seva tasca d'alfabetització digital de la gent gran

L'ABJ, així com l'Ajuntament de Vallromanes i el programa de ràdio Popap, són les institucions guardonades per l'associació Foment de l'Alfabetització Digital dels Sèniors

L'associació sense afany de lucre Foment de l'Alfabetització Digital dels Sèniors (FADS) ha premiat l'Agrupació Barça Jugadors pels cursos de formació que l'entitat ofereix als seus socis sobre noves tecnologies i alfabetització digital. L'Ajuntament de Vallromanes (Vallès Oriental) i el programa Popap de Catalunya Ràdio també han estat reconeguts amb els premis Alfabetització Digital dels Sèniors 2018. La d'aquest any és la primera edició d'aquests reconeixements, que neixen amb l'objectiu de visibilitzar i donar valor a les tasques que fan diferents institucions en aquesta línia en l'àmbit tecnològic. 

Josep Solano, responsable de la FADS, ha assegurat que "des de l'associació hem estat valorant durant un any moltes institucions, tant de l'àmbit públic com del privat, i no hem vist cap entitat sense afany de lucre que hagi tingut un interès tan gran per implementar tallers per ajudar els seus membres a adaptar-se i ajudar-los a entrar dins l'àmbit digital com ho ha fet l'Agrupació". De fet, Solano ha volgut destacar l'interès que ha tingut l'ABJ d'empoderar la gent gran. El guardó de la FADS és un reconeixement als responsables de l'entitat per haver apostat per la formació digital dels seus socis sèniors i pel seu compromís en la inclusió d'aquest col·lectiu en el món de les noves tecnologies. 

Solano, a més, va impartir un curs sobre aplicacions de Google a l'Agrupació, del qual en fa una valoració positiva. "És un curs molt genèric i bàsic, però els alumnes l'han aprofitat bastant bé, sobretot perquè s'han adonat que algunes eines com el correu electrònic o el Google Maps són aplicacions molt pràctiques que poden implementar a la seva vida diària", ha afegit el responsable de la FADS.

Des de l'any 2013, l'Agrupació ha realitzat 12 accions formatives dins d'aquest àmbit. En total, hi ha hagut una participació de 143 alumnes. En aquests tallers s'han tractat temes com l'ofimàtica, el sistema Android per a smartphones, com navegar per Internet i WhatsApp i altres aplicacions de missatgeria mòbil, entre d'altres.

Iniciatives d'aquest tipus són importants, especialment, per la gent gran. Cada dia hi ha més empreses i institucions que treballen via Internet, i aquest col·lectiu queda exclòs si no ha rebut formació tecnològica. "Si no volem que segueixi augmentant aquesta escletxa digital i volem ser una societat inclusiva amb tots els gèneres i edats, hem de fomentar aquestes tasques", ha conclòs Solano.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut