Records i nostàlgia en la visita dels Tallers de Reminiscència al Camp Nou

Records i nostàlgia en la visita dels Tallers de Reminiscència al Camp Nou

Els usuaris del projecte han reviscut algunes de les vivències lligades al seu passat com a aficionats blaugrana

Els 10 usuaris que participen en els Tallers de Reminiscència han canviat durant un matí la residència Ballesol Almogàvers (on es duen a terme les sessions) pel Camp Nou i el museu del Club. L'objectiu d'aquesta última activitat ha estat recordar el passat a partir d'objectes històrics del FC Barcelona. Tot i el cansament que han anat acumulant els visitants al llarg del matí, l'emoció els ha mantingut en peu durant dues hores.

La visita ha començat en un dels túnels laterals de l'estadi que, durant els anys 70, "era el lloc per on entraven els jugadors abans d'un partit", segons ha explicat el president de l'Agrupació, Ramon Alfonseda. Tot seguit, han pogut baixar a peu de camp per trepitjar la gespa i immortalitzar el moment amb unes quantes fotografies. La següent parada ha sigut l'espai Johan Cruyff (que és la zona més nova del Museu, inaugurada fa tot just dos mesos), on el director del Museu, Jordi Penas, ha donat la benvinguda als visitants. 

La darrera activitat de la jornada ha estat la visita al Museu. És aquí on els participants del taller han pogut reviure amb més intensitat els moments emblemàtics del Club i han recordat les seves vivències blaugranes a partir dels objectes exposats, com ara samarretes de temporades anteriors, botes de futbol d'antics jugadors o de les primeres pilotes que es van utilitzar en futbol professional. "Quins records... tot això és història", ha dit el Lluís López (de 92 anys) mentre caminava pel costat de les vitrines. 

Ramon Alfonseda i els dos exjugadors blaugranes encarregats de liderar el taller, Jordi Gonzalvo i Javi Delgado, han acompanyat als visitants i als seus familiars durant la sortida d'aquest passat divendres. Segons Alfonseda, "accions com aquestes són les que fan gran el Barça". 

La visita d'aquest divendres ha estat una de les activitats que s'estan duent a terme en els Tallers de Reminiscència. L'objectiu d'aquests és el de millorar la qualitat de vida de les persones amb deteriorament cognitiu (com ara, els malalts d'Alzheimer). Aquest és el primer cop que els Tallers de Reminiscència se celebren a Catalunya. Tot i que han estat impulsats per la Federació Espanyola d'Associacions de Veterans de Futbol (FEAFV) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), ha estat l'Agrupació qui ha estrenat aquest projecte social a Barcelona. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut