"Els entrenadors sempre comuniquem, fins i tot quan no estem parlant"

13 membres de l'ABJ participen en un taller sobre la comunicació de l'entrenador impartit per Javi Enríquez, exjugador del Club

La comunicació és present en quasi tots els àmbits del nostre dia a dia, i és per això que cal saber utilitzar-la i adaptar-la a cada situació. Aquest és l'objectiu de "La Veu de l'entrenador/a", un taller de l'Àrea de Formació de l'Agrupació Barça Jugadors pensat per entrenadors/es professionals que siguin exjugadors/es del Club i que vulguin ampliar les seves habilitats comunicatives. Dimarts 6 de novembre, a la Sala Basilea del Camp Nou, l'entrenador nacional de futbol Javi Enríquez va dirigir durant dues hores la formació en què van participar 13 membres de l'Agrupació. 

Enríquez, que també és professor d'universitat especialitzat en psicologia esportiva, va explicar als assistents la importància de comunicar-se correctament, sobretot quan s'és entrenador de futbol. En primer lloc, va dedicar-se a explicar als exjugadors algunes bases teòriques de la comunicació extrínseca (és a dir, aquella que duem a terme quan ens comuniquem amb altres persones). Tot seguit, i mitjançant activitats pràctiques, els assistents van poder comprovar com és d'important tenir en compte tant la comunicació que produïm mitjançant el llenguatge verbal com la que transmetem amb l'expressió corporal a l'hora de tractar amb els seus jugadors. 

La finalitat del taller era donar a conèixer mètodes i tècniques de comunicació per millorar la tasca com a entrenador dels assistents i que aquests puguin aconseguir el major grau d'efectivitat possible a l'hora de transmetre missatges al seu equip. En definitiva, ser més competitius en l'àmbit professional i aconseguir bons resultats en el terreny de joc. Entre els participants del taller hi havia el president de l'Agrupació, Ramon Alfonseda, i els exjugadors blaugranes Joan Vilà, Xavi Moro, Jofre MateuLaura Llinàs i Jordi Gonzalvo.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut