Tret de sortida al projecte Reminiscència amb exjugadors del FC Barcelona

Tret de sortida al projecte Reminiscència amb exjugadors del FC Barcelona

La primera experiència a Catalunya del taller impulsat per la Federació Espanyola de Veterans (FEAFV) arriba de la mà de l'Agrupació

L'Agrupació Barça Jugadors ha estrenat un nou projecte social aquesta temporada. Es tracta del Taller Reminiscència, una iniciativa de la Federació Espanyola d'Associacions de Futbolistes Veterans (FEAFV) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) que per primera vegada arriba a Catalunya. El projecte vol millorar la qualitat de vida de les persones amb deteriorament cognitiu a través d'una activitat que al llarg de 12 sessions vol estimular els records del passat, vinculats especialment al futbol. Jordi Gonzalvo i Javi Delgado són els exjugadors del FC Barcelona que impartiran els tallers, que es fan a la residència Ballesol Almogàvers de Barcelona.

Una vegada a la setmana, 12 persones usuàries del centre es troben en una sala de reunions plena de records futbolístics i blaugrana. La primera sessió, celebrada aquest dimecres 26 de setembre, va comptar amb la presència del president de la FEAFV, Juan Mari Zorriqueta. Com si fos un equip nou de jugadors, no hi va faltar la ronda de presentacions i l'exposició dels objectius del taller: passar-ho bé i evocar records del passat mitjançant jocs o endevinalles sobre moments de la història del futbol o equips llegendaris del Barça.

En el rerefons del projecte hi ha la certesa científica que fer evocar records del passat pot ser beneficiós per a les persones amb deteriorament cognitiu, com els malalts d'Alzheimer. Una acció que a Espanya ja fa anys que implanta la FEAFV i que ara per primera vegada es fa a Catalunya. El taller que va començar aquest dimecres també inclourà algunes activitats especials i una petita trobada amb exjugadors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut