L'Agrupació col·labora per recuperar la memòria en persones grans

L'Agrupació col·labora per recuperar la memòria en persones grans

La Federació Espanyola d'Associacions de Veterans de Futbol ( FEAVF) finança el projecte Reminiscència per combatre el deteriorament cognitiu a través del futbol amb participació blaugrana

El futbol genera felicitat i emocions intenses difícils d'oblidar. És per això que l'Agrupació Barça Jugadors van decidir formar part del projecte Reminiscència de la FEAVF. Aquest programa de teràpia no farmacològica tracta d'estimular i recuperar els records de persones grans amb deteriorament cognitiu utilitzant el futbol, concretament amb residents del centre de la tercera edat Ballesol de Poblenou (Barcelona).

El projecte es va iniciar el 2016 amb el suport de l'ABJ i coordinat per exjugadors blaugranes. El president de la FEAFV, Juan Mari Zorriqueta, afirma que aquest any "s'han doblat el nombre de tallers que s'han realitzat del projecte" i que "amb els mitjans i recursos que tenim a la Federació, els resultats obtinguts ens fan sentir molt satisfets, sobretot en veure somriures de manera diària en les cares de la gent".

L'objectiu de Reminiscència és crear un espai íntim i afectiu en visites al Camp Nou del col·lectiu de la residència que pateixi aquesta docència o acudir entrenaments a la Ciutat Esportiva Joan Gamper per, a través del futbol, evocar records en les ments d'aquestes persones. Amb la col·laboració de l’exjugador del FC Barcelona Javi Delgado, el també exjugador Jordi Gonzalvo coordina aquest projecte per part de l'ABJ i explica que "es farà algun acte a l'estadi amb la participació d'algun exjugador del Barça més mediàtic per acabar de completar l'experiència".

Ambdós exjugadors de l'Agrupació que participen del projecte van assistir dilluns dia 10 de setembre a una sessió de formació per organitzar els actes del programa, un projecte que es realitza, entre d'altres, en col·laboració amb l'Institut Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut