Still playing

Still playing

Reflexió de Ramon Alfonseda sobre la consciència dels jugadors professionals en referència a la formació

Convidat pel Barça Innovation Hub, fa uns dies vaig tenir l’oportunitat de participar en una de les sessions del Màster Executiu per a Jugadors Internacionals, organitzat per la UEFA. Aquesta intervenció no tindria res més d’especial sinó fos perquè la vintena d’alumnes d’aquest màster són exjugadors internacionals de futbol, alguns del FC Barcelona. Durant dos anys es troben cada dos mesos en una ciutat europea o dels Estats Units en unes sessions en què aquests esportistes reben formació sobre gestió esportiva encarada al seu futur professional. Això ara ho veiem normal, però el fet que exfutbolistes de primer nivell tinguin la inquietud de formar-se d’una manera rigorosa per encaminar el seu futur posa de rellevància fins a quin punt estan canviant realment les consciències d’aquest col·lectiu.

Cap al 2005 des de l’Agrupació Barça Jugadors vam promoure la creació de la 
Federació Europea d’Associacions d’Exjugadors de Futbol (EFPA), amb l’establiment d’un pla de formació per a exjugadors com a unes de les línies de treball. Malgrat no haver aconseguit posar-lo en marxa, estic convençut que les llavors que vam plantar explicant el projecte a diferents institucions, incloses la UEFA, d’alguna manera han acabant donant el seu fruit. 13 anys després, ens podem sentir molt orgullosos de veure com cada vegada més jugadors i jugadores de futbol tenen la consciència del futur.

Els esportistes professionals, com els jugadors de futbol, tenen un potencial increïble, una actitud de sacrifici, esforç i constància que els poden portar a ser allò que vulguin. Si a aquestes capacitats hi sumem un domini de l’anglès –indispensable- i una formació en allò que es vulguin especialitzar, està clar que tenen un llarg camí per recórrer. O com afirmàvem fa més de 10 anys a l’eslògan de l’EFPA, still playing, continuen jugant. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut