Josep Brugada:

Josep Brugada: "la gent se n'oblida de consells que donem constantment i per això no deixem de repetir-los"

El Dr. Josep Brugada, director de l'equip de cardiologia esportiva del FC Barcelona, exposa a l'Agrupació la conferència "Factors de risc i prevenció de les malalties cardiovasculars"

Dijous 24 de maig l'Agrupació Barça Jugadors va oferir a la seva seu la conferència "Factors de risc i prevenció de les malalties cardiovascular" a càrrec del Dr. Josep Brugada, director de l'equip de cardiologia esportiva del FC Barcelona. El Dr. Brugada va remarcar la importància de fer aquest tipus de xerrades informatives perquè "la gent se n'oblida de consells que donem constantment i per això no deixem de repetir-los" i així també, donar més coneixement de les malalties que són la principal causa de mort a Occident entre els homes.

El Dr. Brugada va abordar també la mort sobtada en relació amb la pràctica esportiva i va donar pautes per prevenir les malalties cardiovasculars seguint un estil de vida saludable compaginant l'esport, no fumar i una dieta adequada per a l'edat de cadascú, tal com recomana la Societat Espanyola de Cardiologia. "Després de deixar l'esport d'alt rendiment, alguns esportistes es tornen sedentaris o pel contrari, continuen forçant les seves capacitats cardíaques sense tenir present que aquestes es van limitant amb el pas dels anys. Els sobreesforços no habituals a segons quines edats o en persones amb problemes de cor poden generar arítmies i conseqüentment infarts si no es té una regulació de l'estat del nostre cor". A més, el Dr. Brugada va recordar que "abaixar la pressió arterial amb pastilles no serveix per abaixar el risc de tenir un infart si no va acompanyada d'una modificació dels hàbits".

A tenir en compte

-El colesterol HDL és l'anomenat "colesterol positiu" que s'ha d'intentar mantenir alt, mentre que el colesterol LDL és el que hem d'abaixar la ingesta que absorbim a partir de menjars amb grases per assegurar un flux sanguini correcte.


-Davant una parada cardíaca, els especialistes tenen entre 10 i 12 minuts d'actuació per reanimar al seu pacient.


-En l'àmbit esportiu i concretament al Barça, l'equip de cardiologia avalua si un esportista té el cor hipertròfic (cor molt musculós que no absorbeix correctament la sang) o si pel contrari té el "cor d'atleta" (cor en correcta fisiologia i funcionament que s'ha engrandit per la pràctica esportiva) fent que l'esportista deixi l'esport durant 6 mesos i tornant a repetir les proves.


-El 65% de les morts sobtades es deuen a malalties cardíaques no detectades, no tractades o no intervingudes a temps.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut