Tente Sánchez participa del projecte Identitat Barça

Tente Sánchez participa del projecte Identitat Barça

Juntament amb el també exjugador Jordi Ferrón, Tente Sánchez va compartir dissabte 28 d’abril la seva experiència com exfutbolista format al planter del FC Barcelona

Identitat Barça és un projecte que vol submergir els joves jugadors dels esports professionals en els valors i la història del FC Barcelona a partir, entre d’altres, de la trobada amb exjugadors de la casa. Aquesta iniciativa forma part del programa Masia 360 del Club on l’Agrupació Barça Jugadors col·labora. Els exfutbolistes blaugranes Tente Sánchez, qui també és el vicepresident econòmic de l’ABJ, i Jordi Ferrón, que va passar 13 anys a les categories inferiors del FCB, van explicar les seves vivències a la Masia amb els pares i els jugadors del Benjamí A i C.

El responsable d’aquesta iniciativa per part del FC Barcelona, en Ricard Muñoz, explica que aquest programa està pensat perquè les famílies se sentin part de la formació i entenguin el procés pel qual passen els seus fills: “El nexe d’unió entre els exjugadors i els nens és el sentiment que té un nen quan li diuen que el vol fitxar un club referent com el Barça i ha de deixar la seva vida per venir a formar-se a la Masia a la recerca d’un somni, passant per integrar-se en un rol d’equip”.

Tente Sánchez va recordar als joves jugadors el “lloc privilegiat on són”, perquè són acollits per un club gran on “a molta gent li agradaria ser-hi”. També es va adreçar als seus pares perquè inculquin els seus fills en l’estudi. “Estudiar és important dins la formació que adquireixen al Barça, no només com a esportista sinó també desenvolupar-se com a persones, perquè no tots els nens que estiguin avui aquí podran dedicar-se a jugar professionalment al futbol”. L’exjugador blaugrana també va remarcar als pares durant la ponència la importància de “respectar els entrenadors i el personal que entra l’equip perquè formen part de l’educació que reben els nens i mereixen el mateix respecte que qualsevol altre professional de l’educació”.

La base, donar-li valor real al futbol

També Tente Sánchez va destacar el paper de qui va ser el seu entrenador al juvenil blaugrana, en Laureano Ruiz, per parlar del valor que el barcelonisme li dóna a aquest esport: “per entendre quin comportament has de tenir com a futbolista del Barça, has de respectar aquest esport i valorar el que estàs vivint en aquest club”.

Els dos exjugadors que van participar d’aquesta conferència coincideixen que aquest projecte és una experiència molt positiva per incidir en el valor del present que els joves jugadors estan vivint ara i que per mantenir-ho es necessita molt d’esforç i companyonia. Valors que en un futur també els serviran per a la vida.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut