La figura de Ladislau Kubala reviurà durant la Setmana Barça Jugadors

La figura de Ladislau Kubala reviurà durant la Setmana Barça Jugadors

Durant la intervenció de l’historiador del FCB Carles Santacana, el col·leccionista i amic de l’exjugador blaugrana, Joan Caimel, exposarà alguns dels objectes que guarda d’en Kubala el 31 de maig a Calella

La conferència sobre Ladislau Kubala serà el 31 de maig en el marc de les activitats de la Setmana Barça Jugadors a Calella (El Maresme). Amb la ponència de l’historiador del Club Carles Santacana, també director del Centre de Documentació i Estudis del FC Barcelona, i l’exposició d’objectes personals de l’exjugador per part del col·leccionista Joan Caimel, l’Agrupació pretén homenatjar i recordar la persona i el joc de Kubala. Un jugador que va esdevenir un símbol del barcelonisme i del Club i que tenia una forta relació amb l’Alt Maresme.


Per això, l’ABJ ha decidit organitzar aquesta conferència aprofitant que Calella pertany a l’Alt Maresme i ha parlat amb en Joan Caimel perquè expliqués la seva relació amb Ladislau Kubala.


Com vas conèixer en Ladislau Kubala?

“En Kubala era molt amic de l’amo de l’Hotel Vila de Calella, en Manel Vila, i hi anava sovint. Jo era amic d’en Manel perquè anàvem a jugar a tenis plegats i en Kubala venia a jugar amb nosaltres. Però, com en Manel havia d’atendre el negoci, va deixar de venir. Llavors, en Kubala seguia venint amb mi i després també venia al celler de casa a pendre uns vins”.


I per què Kubala va decidir donar-te els seus objectes personals?
“Vam forjar una amistat molt forta durant més de 10 anys. Jo sempre he estat col·leccionista d’objectes d’esports i quan venia a casa veia que jo col·leccionava moltes publicacions esportives com la Revista Barça o el Mundo Deportivo i a ell li agradava que reviséssim els articles dels anys 50 i 60 que parlaven d’ell per explicar-me com havia viscut aquells partits, jugades i temporades. Veient la meva afició i la nostra amistat, Kubala va decidir regalar-me el seu arxiu personal en el qual es pot trobar més de 1.300 fotografies signades per ell, documents de quan va ser al camp de concentració a Milà l’any 1949, medalles, quadres, banderins, pilotes de futbol, passaports... i l’última samarreta amb la qual va jugar al Barça”.


En Joan Caimel fa més de 20 anys que exposa els objectes de Kubala al seu garatge personal però també en alguns actes de Penyes Barcelonistes de Catalunya. Caimel explica que aquest any ha parlat amb el Club per poder habilitar un espai a Pineda de Mar, on ell viu, per fer una exposició permanent dels objectes de Kubala. Aquest col·leccionista no vol “perdre la propietat d’unes relíquies que 60 anys després tenen un gran valor, pel que també generen una despesa en el seu manteniment”. Per a ell, aquestes peces són “un regal d’una persona amb qui tenia molta confiança” i se sent “el responsable de què tothom s’enrrecordi” de la figura de Ladislau Kubala.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut