Jose Mari Bakero:

Jose Mari Bakero: "Al voltant del Barça tothom és més feliç"

L'exjugador del FC Barcelona, José Mari Bakero, respon el Test ABJ.

Jose Mari Bakero (Navarra, 1963) va ser jugador del FC Barcelona entre 1988 i 1997 per ser el capità del denominat Dream Team, acompanyat de molts altres jugadors del País Basc i navarresos. Amb el Barça va guanyar 4 Lligues, una Copa d’Europa, dues Recopes i dues Copes del Rei. Bakero és membre de l’Agrupació i actualment és secretari tècnic del futbol formatiu professional del Club.

Què va significar per a tu debutar amb el primer equip del Barça?
Una gran alegria. Des de la Reial Societat sempre veia el Barça com un club gran però mai havia pensat que hi arribaria a jugar. Per tant, per mi va ser una gran alegria, més personal que professional.

Quin és el millor consell futbolístic que vas rebre al Club?
Sempre hi ha diferents persones i diferents consells. Quan les coses no surten bé al camp la tendència dels jugadors és córrer més o intentar fer més coses. Recordo que un cop estava en aquesta circumstancia i Johan em va dir “en comptes de córrer més, para i pensa”. Un gran consell no només pel futbol sinó per la vida.

Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?
El gol de Koeman a Wembley és el gol més important de la història del Barça. Personalment, el gol que vaig marcar a Kaiserslautern i un altre gol que vaig marcar per aconseguir la victòria en un dels derbis Barcelona València a Mestalla.

Quin va ser el company de qui guardes millor record?
Vaig estar molts anys amb Txiki Beguiristain i tenim una relació especial. També tinc una relació fantàstica amb Koeman i Stoitchkov. En el meu dia a dia comparteixo molts moments de la meva vida personal amb Juan Carlos de Valladolid.

El Barça és més que un club perquè...
Per saber que el Barça és més que un club has de portar un temps a dins. El Barça neix des de la seva gent, dels pobles d’arreu de Catalunya amb moltes situacions personals reivindicatives. Al voltant del Barça tothom és més feliç. Després d’un partit veus el que significa guanyar o perdre, no pel resultat sinó per l’estat emocional de les persones, i t’anadones que el Barça és més que un Club. Ara com és un club d’àmbit mundial, des de fora aquesta situació potser no s’entén gaire.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut