El Joc del Barça, a l'Agrupació

El Joc del Barça, a l'Agrupació

Joan Vilà, responsable de Metodologia del FCB, imparteix el curs destacat del segon trimestre formatiu 2018 amb segell ABJ

L’Agrupació Barça Jugadors ha organitzat per aquest segon trimestre la formació El Joc del Barça, Model i Metodologia a càrrec d’en Joan Vilà, responsable de Metodologia del FC Barcelona. Un curs de 25 alumnes que s’imparteix fins al juny cada divendres i amb el que l’Agrupació ha volgut completar la formació d’aquells exjugadors i exjugadores blaugranes que ja són o volen ser entrenadors, donant-los l’oportunitat de conèixer a fons les claus del joc del Barça perquè siguin ells i elles els que puguin donar continuat a aquest model futbolístic.

Durant la sessió de presentació d’aquest curs, en Joan Vilà va comentar que els exjugadors i exjugadores de la casa són més “receptius” al model del joc blaugrana, una metodologia que dóna identitat al Club i que s’ha guanyat l’admiració del món del futbol. Vilà va emfatitzar que aquest model s’ha enriquit amb el pas dels anys gràcies als jugadors i el treball d’entrenadors com Laureano Ruiz, Johan Cruyff o Pep Guardiola: “Són els jugadors els que decideixen en joc en sí mateix, però són els entrenadors qui han de tenir el compromís i la responsabilitat de perpetuar-lo des del futbol base fins a la primera divisió. La història i els aficionats exigeixen que el Barça faci un futbol que transcendeixi, que deixi petjada". Igualment, Joan Vilà va remarcar que la idea del joc blaugrana ha d’anar més enllà de només aconseguir resultats, destacant que "els fets demostren que els millors moments del primer equip han coincidit amb plantilles que tenien un entrenador exjugador del Club acompanyat d’un important percentatge de jugadors també de la casa”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut