"Al Barça li devem la formació com a futbolistes i com a persones"

L'exjugador blaugrana, Jordi Ferrón, comparteix el seu pas pel FC Barcelona amb l'Aleví A i C i les seves famílies.

El projecte "Identitat Barça" impulsat pel programa Masia 360 del FC Barcelona continua endavant amb la col·laboració de l'Agrupació Barça Jugadors. En aquesta ocasió, l'exjugador blaugrana, Jordi Ferrón -13 anys a les categories inferiors del Club- va compartir dissabte passat 10 de març les seves vivències amb els jugadors de l'Aleví A i C, els seus entrenadors i també els familiars. Un centenar de persones que va poder reconèixer en les paraules de Ferrón algunes de les sensacions que els seus fills i ells mateixos estan vivint actualment. En la primera intervenció l'exjugador ja va ser molt clar: "Al Club li dec la formació com a futbolista i com a persona". Ferrón reconeix que ser del Barça representa un esforç pels jugadors i també per a les famílies, i que per això "cal agafar-se ben fort i aprofitar el moment, sou uns privilegiats!". I també una gerra de realitat: "Arribar al primer equip és molt difícil".

Els pares, un paper clau

El badaloní, que després de 13 anys al Club va jugar al Rayo Vallecano, l'Albacete i el Badalona i també va disputar els Jocs Olímpics de Sidney (2000), està convençut que "quan marxes del Barça és quan realment és útil tot l'aprenentatge que hi has adquirit, perquè després del Barça continua havent-hi futbol". Per Ferrón, el paper de les famílies ha de servir per reforçar la tasca que fan els entrenadors -"tenim els millors entrenadors possibles", va assegurar- i els va recordar que al fet que els seus fills juguin al Barça se li ha de donar la importància que té, ni més ni menys. També va posar la formació i el bon llenguatge com a dos elements molt importants per al creixement professional i personal dels jugadors.

Compartint records amb Kluivert

Shane Kluivert, de l'Aleví C, va anar a la xerrada acompanyat del seu pare. Patrick Kluivert, va corroboar algunes reflexions de Jordi Ferrón, qui al seu temps va recordar les sensacions a l'haver entrenat alguna vegada amb el primer equip, i la velocitat de vertigen que ja portaven els rondos blaugrana. El projecte "Identitat Barça" vol submergir els joves jugadors dels esports professionals en els valors i la història del Club. La trobada amb exjugadors és un dels elements del projecte. Als valors del Club s'hi va referir Xavi Llorens, durant molts anys entrenador blaugrana i ara membre del programa Masia 360. Llorens va agrair la implicació de l'ABJ en aquest projecte i va assegurar a tots els joves futbolistes que "l'Agrupació és una cosa que ja tindreu tota la vida".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut