"Jugar al Barça implica molt esforç i també molt orgull"

Ramon Alfonseda i Jofre Mateu comparteixen les seves reflexions amb el Benjamí A i C en el marc del projecte Identitat Barça

La vivència d'haver jugat al Barça no és tan diferent ara que fa 25 o 60 anys. Jofre Mateu (38 anys) explica com de ben jovenet va marxar de Lleida per venir a jugar al Barça, deixant molts amics però fent-ne de nous, com Xavi o Puyol. "Cada any hi havia companys que ens deixaven, però hem continuat sent molt amics". Davant seu, els benjamins del Club (avui és el torn de l'A i el C) veuen més que una persona que els explica alguna cosa, tenen algú que ha passat per moltes de les sensacions que ells estan vivint. I que, com ells, està orgullós d'haver defensat la samarreta del Barça.

Jofre i Ramon Alfonseda, el president de l'Agrupació, han participat aquest dissabte 3 de febrer a l'inici del projecte Identitat Barça, iniciativa que s'emmarca dins el Masia 360 i que busca transmetre als nois i noies de futbol formatiu l'essència i la història del Club. La trobada amb els dos exjugadors del Barça ha estat el punt culminant de la visita que el Benjamí A i C, juntament amb els seus tècnics i familiars, han fet al Museu després dels seus compromisos esportius setmanals. 

Tots dos exjugadors han explicat com va ser el seu pas pel futbol formatiu del Barça, i algunes dificultats i reptes que van haver de superar, com la sequera de gols d'un jove davanter com Ramon Alfonseda. També com van veure complert el seu somni de jugar al primer equip. I també com van ser d'importants els estudis: "gràcies a saber anglès he pogut treballar en anglès, viatjar i jugar a futbol en països com la Índia", va reconèixer Jofre.

Tots dos van coincidir en explicar-los que tots els jugadors de totes les categories i de tots els temps formen part de la història del Club. El Gran diccionari de jugadors del Barça, que cada nen se'n va endur a casa, sintetiza perfectament la filosofia de l'Agrupació i del projecte Identitat Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut