Carles Rexach:

Carles Rexach: "Al debutar amb el Barça em va semblar que tocava el cel"

Rexach recorda la seva època de jugador al Test ABJ

Charly Rexach va néixer el 13 de gener del 1947 al barri de Pedralbes de Barcelona. Va jugar a les categories inferiors i al Primer equip del FC Barcelona, amb el que va disputar 665 partits. Com a entrenador també va començar al futbol base blaugrana fins a arribar al primer equip, en el qual va formar un famós tàndem amb Johan Cruyff. Com a jugador destaquen una Recopa d'Europa, una Lliga i quatre Copes d'Espanya i, des de la banqueta, va assolir una copa d'Europa i quatre lligues consecutives.

Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?

Per mi va ser el somni de la meva vida, és pel que havia lluitat des que era petit. Encara que ho vaig assolir bastant jove, amb 18 anys, em va semblar que tocava el cel. Després, la temporada següent va ser més complicat per la sortida però ja havia complert el meu somni.

Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al club?

Vaig rebre molts consells durant la meva vida, però un dels millors va ser que fos jo mateix. Tant per les coses bones com les dolentes, jo havia arribat fins aquí per una sèrie de coses que havia fet, per tant, que no canvies.

Quina és la victòria més celebrada amb el Barça?

N'he tingut moltes de victòries celebrades. Tothom recorda el 0-5 al camp del Madrid i també, perquè eren les meves acaballes futbolístiques, la final de Basilea.

Quin va ser el company de qui guardes millor record?

També tinc molts, i em deixaré moltíssims. Marcial, Martí Filosia, Fustè, Costas, Sadurní

El Barça és més que un club perquè...

El Barça és més que un club perquè representa moltes coses, jo a vegades l'explicació que faig és que hi ha molta gent que no li agrada el futbol, que no es preocupa del Barça, però quan acaba el diumenge et diu: que ha fet el Barça? Per això és més que un club.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut