La recepta per 'viure més i millor'

La recepta per 'viure més i millor'

Miquel Pallarès i Josep Pons han encapçalat la presentació del llibre "Vive más y mejor"

"Si voleu viure més i millor heu de menjar substàncies naturals que no processi l'home i no caure en el sedentarisme''. Amb aquesta frase resumia Miquel Pallarès, doctor de l'Agrupació Barça Jugadors (ABJ), la presentació del seu llibre 'Vive más y mejor' celebrada el dimarts 14 de novembre a la seu de l'ABJ. Davant d'una cinquantena d'assistents, el doctor Pallarès juntament amb Josep Pons, assessor d'imatge i amic de l'Agrupació, han introduït la complexa temàtica del seu llibre amb un to distès i entretingut.

Pallarès ha exposat el funcionament i les reaccions del cos humà des d'una visió clínica i, amb l'ajut de Pons, que ha creat un ambient de complicitat amb el ponent i el públic, han exemplificat amb casos reals el contingut del llibre perquè el missatge arribés clarament als assistents. Una de les claus per aconseguir la fita que representa el títol de l'últim treball de Miquel Pallarès és la Simbiogènesi. Aquest concepte consisteix a viure conjuntament entre persona i mitocòndria, l'única part del cos humà que no conté ADN però que és fonamental per la vida.

Al llarg de la presentació el professor ha desmuntat mites com el càncer hereditari argumentant que "només el 10 per cent de càncers ho són" i que aquest fet "ha estat una crossa on recolzar-nos per tenir una explicació". Com a conferenciant i formador sobre intel·ligència emocional, també ha incidit en el cervell humà i la importància de "tenir equilibri en el pensament" i assumir que "el 99 per cent del cervell no el controlem, sinó que ell ens controla a nosaltres". Per últim, com a manera assertiva d'actuar, ha recomanat no centrar-se en un sol aspecte saludable. El pes, la ment, fer esport... s'han de veure com a conjunt perquè "dedicar-se només a un no serveix per res".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut