Goiko:

Goiko: "Arribar i guanyar la lliga va ser molt important. Va marcar una època"

Andoni Goikoetxea respon el Test ABJ i recorda moments històrics del Barça

Andoni Goikoetxea (Pamplona, 21 d'octubre de 1965) va arribar al FC Barcelona procedent de l'Osasuna a la temporada 1990-91 i va vestir la samarreta blaugrana 4 temporades. A la seva etapa culer va guanyar la lliga els 4 anys i va viure un moment històric pel barcelonisme: la primera Copa d'Europa. Membre actiu de l'Agrupació, disputa partits amb l'ABJ i els Barça Legends.

-Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?

Vaig arribar en un moment molt bo. La pretemporada va ser molt bona, vam guanyar el Gamper i el Teresa Herrera. M'enrecordo que el Gamper es va disputar a Montjuïc, perquè el Camp Nou estava d'obres. Des del principi vam començar a guanyar partits, ens vam posar líders i vam guanyar la lliga amb solvència a falta de 3 o 4 partits i sent un equip ben treballat. Jo vaig trobar-me molt bé, tant a nivell personal com d'equip.

-Quin va ser el millor consell futbolístic que va rebre al club?

Vaig aprendre de tots perquè hi havia gent amb molta experiència. Em van donar consells Zubizarreta, Alexanco, Bakero... Eren Jugadors que feia temps eren al club i que van ser importants.

-Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?

Arribar aquell any i aconseguir la lliga va ser molt important, tot i que sembla que ara sigui un títol assequible. Tothom recorda de la Copa d'Europa, que també va ser important, però guanyar la lliga de la manera que la vam guanyar va marcar una època. Després d'aquesta van ser 4 seguides, però el que queda a la memòria és la tan anhelada Copa d'Europa. En 4 anys hi va haver partits molt bons, com les eliminatòries del Dinamo de Kíev, la Copa d'Europa... Però sobretot la primera lliga.

-Qui va ser el company de qui guardes el millor record?

Com a persona més propera Guillermo Amor, perquè compartíem habitació i ens portàvem i enteníem molt bé. Al camp amb qui estava més a gust era amb Eusebio, perquè jugàvem molt a prop i ens enteníem només mirant-nos.

-El Barça és més que un club perquè...

Per la repercussió que té com a club i en el pla futbolístic, ja que tothom es fixa i intenta copiar-lo i imitar-lo d'alguna manera.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut