Justo Tejada:

Justo Tejada: "La inauguració del Camp Nou va ser un dia memorable"

Justo Tejada va formar part de l'equip titular del FC Barcelona en el primer partit disputat en el Camp Nou

Tenia 24 anys quan va saltar a la gespa del Camp Nou. Era la primera vegada que l'Estadi obria les seves portes. En aquella ocasió, per a un amistós entre el FC Barcelona i un combinat de jugadors de Varsòvia. No ho recorda molt bé, però del seu cap va néixer el primer gol del Barça. El seu remat de cap va connectar amb Eulogio Martínez, que també amb el cap, va empènyer la pilota a la xarxa. La seva estrena com a golejador vindria poc després. Després de la seva assistència en el primer, Justo Tejada va signar el segon gol de la història en el Camp Nou.

El nou camp de futbol blaugrana es va inaugurar el 24 de setembre de 1957, el Dia de la Mercè, patrona de Barcelona. Els actes commemoratius van incloure aquest partit en el qual el Barça va guanyar per golejada (4-2) per certificar la seva primera victòria com a local en el seu nou estadi. “Han passat 60 anys i m'enrecordo de poc, però tinc el record de què va ser un dia memorable. Les Corts se’ns va quedar petit i el Camp Nou tenia el doble de la seva capacitat”, comenta Tejada, membre de l'Agrupació Barça Jugadors (ABJ).

Efectivament, el club va començar a necessitar un estadi més gran per donar cabuda a tota l'atracció que generava el conjunt blaugrana i la seva estrella Ladislau Kubala. Després de 35 anys com a territori culer, els barcelonistes es van acomiadar de Les Corts i anys més tard, en 1966, l'estadi va ser demolit.

“El que sento més a l'ànima és que, dels 25 jugadors d'aquell partit, en quedem molt pocs”. Evaristo, Hermes González, Ferran Olivella, Sampedro, i Martí Vergés són, juntament amb Tejada, els exjugadors que sobreviuen al primer partit en el Camp Nou. “Jugar cada diumenge en el Camp Nou va ser especial, però compartir vestuari amb aquesta generació de futbolistes va ser meravellós. Avui és un dia per recordar-los”, afirma l'extrem del Barça dels anys 60.

Antoni Ramallets, Estanislau Basora, Evaristo de Macedo, Eulogio Martínez o el mateix Kubala van ser alguns dels companys de Tejada en l'estrena del feu culer. Ells van ser els primers jugadors que van trepitjar el Camp Nou vestint la samarreta blaugrana, els mateixos que avui, 60 anys després, el barcelonisme vol recordar.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut