Lliçons de futbol i anglès al Manchester United

Lliçons de futbol i anglès al Manchester United

Els exjugadors del Barça, Xavi Moro i Alguer Brugarola, tornen del Regne Unit després de finalitzar les beques concedides per l’Agrupació

Alguer Brugarola i Xavi Moro van canviar de ciutat, equip i idioma durant cinc dies: Barcelona per Manchester, el Barça pel United, i el català per l'anglès. Una experiència que l'Agrupació Barça Jugadors va buscar brindar-los. Una etapa més en el seu viatge per millorar la seva formació com a entrenadors.

“La veritat és que ha estat una experiència professional única. Ha sigut emocionant formar part dels entrenaments del Manchester United”, confessa Moro. L’Agrupació va concedir a tots dos una beca per perfeccionar l'anglès a l'estructura esportiva del Manchester United.

Tot va néixer de la voluntat de l’Agrupació per seguir complint amb els seus compromisos socials i esportius. En aquest cas, posant en contacte amb el Manchester United dos entrenadors que s'estan formant dins l'entitat. Eduardo Juan, directiu de l’Agrupació i responsable del projecte, puntualitza: “És una experiència que afavoreix les seves vides professionals i estableix una continuïtat a les seves carreres com a tècnics”.

Moro i Brugarola acudien cada dia a la ciutat esportiva del United, com a qualsevol altre entrenador del club. Lluint l'escut dels “red devils” i integrats a l’staff, observaven els entrenaments de les categories inferiors, del filial i del primer equip. “Tot ha estat molt positiu. Em quedo amb el que he après i amb haver compartit moments amb Mourinho, Juan Mata i Ander Herrera”, destaca Brugarola.

Ell parlava a peu de camp amb els tècnics del club anglès. Prenia notes de la planificació dels entrenaments, l'organització de les tasques i sobre com variava el nivell físic al llarg de tota una sessió. La fascinació per conèixer una nova ciutat i un gran club ràpid es va convertir en la responsabilitat d’absorbir tots els coneixements possibles.

A les tardes, els socis de l’Agrupació van seguir amb les classes d'anglès amb professors nadius, programades per l’start up d'idiomes Milingual. A més, van tenir temps de visitar la ciutat i, fins i tot, van conèixer Liverpool.

Per posar el fermall d'or a aquesta estada van trepitjar Old Trafford. L'estadi on va dirigir Alex Ferguson, va driblar Ryan Giggs o va marcar Bobby Charlton. Escenari de grans nits de futbol, territori per a les llegendes. El mateix que anomenen el Teatre dels Somnis. El lloc perfecte on tancar una experiència per emmarcar.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut