L'Agrupació promourà el Walking Futbol

L'Agrupació promourà el Walking Futbol

Steve Archibald és un dels principals promotors d'aquesta variant de l'esport rei on està prohibit córrer

L'Agrupació Barça Jugadors (ABJ) ha arribat a un acord de col·laboració amb l'Agrupació Catalana de Walking Futbol per promocionar l'activitat esportiva anomenada "walking football", una nova manera de practicar l'esport rei on córrer està prohibit i, per tant, els jugadors estan obligats a jugar caminant.

Els exjugadors del FC Barcelona i membres de l'Agrupació, Silvio Sims i Steve Archibald, són els principals promotors d'aquesta iniciativa. "Els doctors diuen que és saníssim seguir caminant quan s'arriba a certa edat. Nosaltres només hem posat una pilota per mig. És un futbol més tècnic on les passades són més fàcils, una gran alternativa perquè juguin juntes persones de totes les edats", explica el mític exdavanter escocès.

L'Agrupació Catalana de Walking Futbol és una empresa que es dedica a organitzar tornejos i lligues d'aquesta modalitat esportiva dirigida a persones que volen seguir practicant futbol amb certes variants que comporten menys riscos i menys exigències físiques. No obstant això, és una activitat perfectament apta per a qualsevol persona independentment de la seva edat, gènere i forma física.

El futbol que es juga és més lent, relaxat i previsible, així que les possibilitats d'impacte són molt baixes. És un joc dissenyat amb la voluntat d'ajudar les persones a estar en forma i mantenir un estil de vida actiu. També per conscienciar de la llarga llista de beneficis que s'obtenen directament per a la salut caminant cada setmana un temps determinat.

En aquest sentit, la finalitat de Walking Futbol encaixa a la perfecció dins els paràmetres i valors que promou l'ABJ entre els exjugadors blaugrana. Més enllà dels beneficis de l'exercici físic, també es fomenta la creació i manteniment de vincles socials. En ser una activitat esportiva organitzada en lligues, els jugadors poden conèixer noves amistats, sentir-se compromesos a participar i competir per aconseguir un bon resultat. Segons comenta Archibald, aquest estiu els membres de l’Agrupació podran participar a diversos tornejos que tindran lloc.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut