Ricardo Serna:

Ricardo Serna: "Sóc feliç perquè vaig complir el somni que tenia quan era un nen"

Ricardo Serna se sotmet al Test ABJ per recordar la seva etapa com a jugador del Barça

Ricardo Serna va arribar al FC Barcelona la temporada 1988-1989 procedent del Sevilla. Molt abans, quan era només un nen, ja havia vestit la samarreta del Barça amb la il·lusió de fer-ho algun dia per al club. En quatre temporades, va aconseguir una Copa d'Europa, una Recopa, dues Lligues i una Copa del Rei. Va formar part del Dream Team i actualment representa al club blaugrana en actes de penyes per tota Espanya.

- Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?
- Tinc la fotografia vestit del Barça de quan era petit i tinc la fotografia vestit del Barça quan vaig jugar en el primer equip. És un tema de credibilitat. Sóc feliç perquè vaig complir el somni que tenia quan era un nen.

- Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre del Club?
- Després de tancar-se el meu traspàs, quan viatjava de Sevilla a Barcelona, vaig tenir la fortuna de coincidir amb un jugador que feia la ruta contrària: sortia de l'Espanyol per fitxar pel Betis. Ens vam trobar justament a l'autobús i l'aeroport. Em va donar un consell: escoltar, veure i callar.

- Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?
- Hi ha vàries. El meu debut amb el Barça va ser a un partit de lliga en el Camp Nou contra l’Sporting de Gijón. Vaig marcar dos gols jugant amb una defensa de tres en la qual Cruyff prohibia pujar als defenses. De vegades és necessari saltar-se una mica les normes i jo vaig tenir la gran fortuna d'aconseguir dos gols.

- Qui va ser el company de qui guardes millor record?
- La relació entre tots era magnífica, encara que jo tenia una relació especial amb Guardiola, Amor, Laudrup, Nadal, Nando, Busquets... No m'agradaria deixar-me cap company amic. L'èxit es va aconseguir per aquesta unificació entre companys.

- El Barça és "més que un club" perquè...
Pels seus jugadors, pels seus valors, pels seus criteris i per la seva massa social.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut