Partit de l’ABJ per lluitar contra la mort sobtada

Partit de l’ABJ per lluitar contra la mort sobtada

L’equip +55 de l’Agrupació Barça Jugadors es va enfrontar als Veterans El Prat com a part d’una iniciativa solidària

Dissabte passat, 27 de maig, 19 exjugadors del FC Barcelona i membres de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) van formar l’equip que va disputar un partit benèfic contra els Veterans El Prat. La jornada solidària va ser impulsada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat i la Asociación Española Contra La Muerte Súbita.

Fa algunes setmanes, el president de la mencionada entitat, José Duran, es va posar en contacte amb l’ABJ per sol·licitar una col·laboració entre institucions. La seva associació va néixer el 2009 amb objectius molt determinats: la cardioprotecció en espais públics, la formació de persones en reanimació pulmonar i la donació de desfibril·ladors amb especial interès en l’àmbit esportiu i, més concretament, en el futbol amateur.

És per això que l’Agrupació no va dubtar en acceptar la iniciativa i fer tot el que estigués al seu abast per tal de donar suport a la feina que desenvolupa aquesta entitat. Al llarg dels darrers anys, gràcies a aquesta tasca molts centres esportius tenen ara un desfibril·lador. Els camps de futbol de l’Hospitalet de Llobregat, Cerdanyola, Cornellà o Sabadell són un exemple d’instal·lacions ja proveïdes dels recursos necessaris per combatre la mort sobtada.

L’Agrupació va donar a la causa una samarreta del FC Barcelona signada per Leo Messi i una altra vintage signada per exjugadors del conjunt blaugrana. L’objectiu és visibilitzar el treball d'aquesta organització i conscienciar els clubs, directius i institucions per tal de fer veure que aquests aparells mèdics aviat o tard salven vides.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut