"Tothom em recorda per ser jugador del Barça i guanyar a Wembley"

L’exjugador blaugrana fa un repàs de la seva etapa al FC Barcelona a l’últim programa de l’ABJ per Barça TV, Seguim en Joc

Juan Carlos va fitxar pel Barça el 1991 provinent de l'Atlètic de Madrid. Les negociacions no van ser fàcils. El seu palmarès amb el conjunt català és envejable: tres lligues i una Copa d'Europa. L'aficionat culer el recorda com el lateral esquerre titular a la final de Wembley de 1992. Encara vesteix la samarreta blaugrana, ara com a jugador del Barça Legends.

- Què va significar debutar amb el primer equip del Barça?

- Recordo que després d'haver passat una etapa important a l'Atlètic de Madrid i d'una sortida força tensa, el debut va ser com un alliberament. La resta m'ho van posar molt fàcil Cruyff i el meu company Eusebio perquè em trobés bé.

- Quin va ser el millor consell futbolístic que vas rebre al Club?

- Vaig acceptar tots els consells que vaig rebre. Això em va servir per ser el líder i el capità a la meva última etapa al Valladolid. Aquí vaig tenir grans models de lideratge, com Alexanco, Zubizarreta o Bakero. Jo no m'adonava, però tots aquells consells, que vaig viure i que vaig veure en ells, em van servir per aprendre a gestionar un grup de futbolistes.

- Quina va ser la victòria més celebrada amb el Barça?

- La del 1992 és la que em recorda tothom. Sembla que la meva carrera professional de 15 anys es resumeix amb aquesta victòria pels aficionats blaugrana i, fins i tot, per la gent de la meva terra. Tothom em recorda per ser jugador del Barça i guanyar a Wembley.

- Quin va ser el company de qui guardes millor record?

- Evidentment, Eusebio. Vaig coincidir amb ell amb 15 anys a les categories inferiors del Valladolid, vam marxar junts a l'Atlètic de Madrid, vivíem junts amb Julio Salinas a Madrid, vam tornar a coincidir al Barça i ens vam retirar junts al nostre club d'inici. La meva relació amb Eusebio continua avui dia. És amic, company i soci. Estic vinculat a la seva fundació com si fos meva.

- El Barça és més que un club perquè...

- Per les arrels que té i la seva història. El Barça és més que un club perquè va més enllà del que és l'esport. Té molt al darrere.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut