“Molts pares encara són reticents a què les seves filles juguin a futbol”

“Molts pares encara són reticents a què les seves filles juguin a futbol”

Carme Nieto i Flor de Luna Pila expliquen els seus inicis i la seva visió del futbol femení amb motiu del Dia de la Dona

Les exjugadores del FC Barcelona i membres de l’Agrupació Barça Jugadors, Flor de Luna Pila i Carme Nieto, van participar aquest dijous al col·loqui “La dona al Barça”, organitzat per la PB Pineda de Mar amb motiu del Dia Internacional de la Dona. A la xerrada també hi va participar Montse Gracia, presidenta de l’UNES Unió Esportiva (secció de bàsquet en cadira de rodes del FC Barcelona.). La vetllada es va centrar en l’experiència d’aquestes esportistes, amb un incís especial en els seus inicis. Carme Nieto, membre del primer equip del Barça femení que va jugar al Camp Nou el 1970, va recordar que el que més la va moure a ella i les seves companyes va ser la il·lusió. Després de respondre a un anunci publicat a la premsa, el grup de jugadores va començar a “entrenar en la clandestinitat a les ordres de l’Antoni Ramallets, que es prenia la feina molt seriosament”. 

Acompanyades per la família

Tant Nieto com Flor de Luna Pila, migcampista del FC Barcelona entre 1997 i 2002, van trobar a la seva família l’acompanyament necessari per poder tirar endavant la seva il·lusió. “A mi m’agradava molt el futbol i el meu pare em portava a veure partits” – afirmava Flor.

Una societat encara reticent

Tot i els esforços de clubs i institucions, Flor de Luna constata la reticència d’una part de la societat per impulsar el futbol femení. Actualment és entrenadora de futbol base i veu com “molts pares encara posen fre a què les seves filles juguin a futbol, encara s’ha de normalitzar del tot; tenim una constitució diferent dels homes, evidentment, però això no vol dir que no puguem practicar aquest esport”. “Cada vegada que el FCB Femení juga al Mini hi va força públic – Carme Nieto és una d’elles- i això no és casual, ja que tot els presidents del Club des d’Agustí Montal han apostat pel futbol femení.”

Impuls des de l’Agrupació

Carme Nieto i altres exjugadores pioneres són membres de l’Agrupació des del 2013.
Però aquest febrer, més de 50 jugadores i exjugadores del FC Barcelona van entrar a formar part de l’Agrupació. Flor de Luna és una d’elles: “l’Agrupació ens ha acollit molt bé, ja estem entrenant i tenim moltes ganes de fer el primer partit; tenim moltes iniciatives però anirem pas a pas”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut