Cuéllar: “La part romàntica del futbol existirà sempre”

Cuéllar: “La part romàntica del futbol existirà sempre”

L'exdavanter del FC Barcelona respon les preguntes de l'Onze Inicial abans de l'enfrontament del Betis i el Barça de diumenge.

Ángel Cuéllar (Villafranca de los Barros, Badajoz) va ser un dels fitxatges estrella de l’última temporada de Cruyff a la banqueta del Barça. Provinent del seu Betis de tota la vida, malgrat la lesió de lligaments que el va mantenir fora del camp durant mig any, recorda com un privilegi les dues temporades que va estar al Barça. Abans que el seu club de tota la vida, el Betis, s’enfronti al FC Barcelona aquest diumenge, Cuéllar respon el qüestionari de l’Onze Inicial. 

Quina emoció vas sentir el dia que vas debutar amb el Barça?
Pràcticament no n’era conscient: imagina’t el que és per a un noi de 23 anys debutar en un club d’aquesta importància. Vaig sentir una cosa molt especial, a més vam jugar a casa, era un Joan Gamper, i vaig marcar un gol. 

El millor moment que recordes del teu pas pel Barça va ser...
Em quedo amb els dos anys en general: un vestidor fantàstic, grans companys, i un club de tracte exquisit. I la gent al carrer, que sempre em va mostrar un gran afecte.

Un partit per oblidar. 
El primer partit en el camp del Valladolid. Em vaig fer una lesió que va tenir-me 6 mesos aturat.

Quina era la teva activitat preferida durant les concentracions?
Recordo llegir sovint i fins i tot jugar a la Play en algun moment, però tampoc teníem massa temps, perquè els viatges eren relativament curts.

Tenies alguna superstició o mania quan saltaves al terreny de joc?
No, mai. No sóc gens supersticiós.

Amb quina llegenda del Barça t’hauria agradat fer uns tocs?
He tingut la sort de tenir companys molt bons, però la història del Barça està plena de jugadors excepcionals. Em quedo amb tots els companys que vaig tenir que, a banda de ser grandíssims professionals, són persones excel·lents. 

De tots els objectes de la teva època al FC Barcelona, n’hi ha algun que no regalaràs mai?
Guardo una samarreta de cada any, però no tinc una afecció massa gran per allò material, no sóc nostàlgic. Els trofeus, per suposat que els guardo, però tampoc els tinc a la vista. 

Què ha de millorar en el món del futbol?
Sempre hi ha coses a millorar, però crec que això mereix un debat més profund i seriós. El que tinc clar és que la part romàntica del futbol, que és el joc en si, existirà sempre. 

Ja hem vist el millor Barça de la història?
No ho sé, però està clar que superar-lo serà molt difícil. Com a mínim, mentre hi sigui el millor jugador del món, que és Leo Messi. Crec que és complicat que hi hagi un Barça millor que aquest.

De no haver estat futbolista, què t’hagués agradat ser?
No ho sé. Quan tens la gran fortuna de poder dedicar-te de manera professional a l’esport que t’encanta, et queden poques coses en les que pensar que et dedicaries. No recordo haver tingut una vocació més poderosa que aquesta.

La pròxima Pilota d’Or ha de ser per a...
O canvien molt les coses, o hauria de ser per a Messi. Em sembla absurd discutir la seva supremacia. Dono molt valor al que fa Cristiano Ronaldo, té un talent fantàstic, però no és el Leo. La seva superioritat és indiscutible, no només en el camp i marcant gols, sinó que ha fet millor al Barça i als seus companys. Cristiano i Leo no es poden comparar ni posar al mateix nivell. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut