"El meu Barça en blanc i negre" es presenta a l'ABJ

El periodista Lluís Canut va presentar l’acte, on es van projectar algunes fotografies del llibre

El fotògraf Xavier Valls ha presentat el seu nou llibre, El meu Barça en blanc i negre, aquest dijous a la seu de l’Agrupació Barça Jugadors. L’acte el va presentar el periodista esportiu Lluís Canut i el president de l’ABJ, Ramon Alfonseda. El llibre és un extens recull de fotografies fetes pel que va ser fotoperiodista esportiu en uns anys que, tot i ser retratats en monocrom, van estar marcats per la vivor del blau i el grana.

Ramon Alfonseda va agrair a Valls la voluntat de “mantenir viva la història del FC Barcelona”. Alfonseda va fer èmfasi en la importància de les persones que han passat pel Club: no només jugadors i jugadores, sinó tot aquell personal que ha fet possible la seva existència. El president va reconèixer la tasca de Valls en “recordar aquestes persones i retre-les homenatge”.

Per la seva banda, el periodista esportiu Lluís Canut va agrair a Xavier Valls la seva “vocació periodística”. Canut va explicar, a tall d’anècdota, que la Revista Barcelonista (RB, on solia treballar Valls) era el seu “Capitán Trueno: els herois de la infància”, per a ell, “van ser Sadurní, Olivella, Reixach, Alfonseda...”. Amb set anys d’edat, Canut va començar a llegir la RB i així, diu, van aflorar les seves dues passions: el Futbol Club Barcelona i el periodisme.

Acte seguit, l’autor del llibre, el fotògraf Xavier Valls, va declarar sentir-se “feliç” per haver pogut exercir una professió durant tants anys que, assegura, “mai, mai” li va suposar una càrrega. Per a ell, El meu Barça en blanc i negre és un “recull de records entranyables, de milions d’anècdotes”, de les quals assegura ser-ne coneixedor per “la complicitat que hi havia amb els jugadors” però també per la “tafaneria pròpia del fotoperiodista: jo sempre ho preguntava tot”. Per exemple, va relatar amb humor que va saber que Cruyff viatjava amb el seu coixí “perquè deia que si no, no descansava bé”.

Membres del públic van intervenir en diverses ocasions per a comentar fotografies del llibre que anaven sent projectades. Valls, notablement agraït i satisfet, va reconèixer que s’estima el Club, que ha estat la seva “segona casa”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut