"Grècia va ser una lliçó de vida"

Els exjugadors del FC Barcelona participants en l'acció de l'ABJ amb els refugiats de Grècia van compartir la seva experiència amb la resta de socis

"El que vam viure a Grècia va ser una autèntica lliçó de vida". Aquesta afirmació pot resumir perfectament l'experiència viscuda per l'expedició de l'Agrupació Barça Jugadors a Grècia, en l'acció solidària per als refugiats. D'aquesta manera ho van expressar aquest dimecres els quatre integrants de l'equip d'exjugadors del FC Barcelona que van participar a l'acció solidària de l'ABJ amb els refugiats a Grècia en col·laboració amb l'ACNUR, l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats. El director del comitè català de l'ACNUR, Joan Reventós, va completar la taula protagonitzada pels membres de l'ABJ Xavi Guzmán, Eduardo Juan, Sergi Pérez i Andreu Ferrés.

Objectiu complert

L'ABJ va organitzar aquesta expedició amb l'objectiu de sensibilitzar la població de la situació que viuen les 50.000 persones que viuen refugiades actualment a Grècia. "L'important era que s'ho passessin bé i que per unes hores s'oblidessin del drama que estan vivint al camp de refugiats", explicava Sergi Pérez, responsable del clínic que l'ABJ va fer per a 220 infants dels camps de refugiats de la zona de Ioannina. Una organització, segons va dir, que estava planificada i organitzada des de Barcelona però que un cop allà es va flexibilitzar: "A la que els nens i nenes van veure les pilotes de futbol al camp, es van posar a jugar, era el que volien."

Eduardo Juan, directiu de l'ABJ i delegat de l'equip, va remarcar la gratitud que van rebre tant de les persones refugiades com de la ciutada grega amb quin van compartir la seva estada a Grècia, especialment al final del partit que van jugar amb els veterans del PAS Gioaninna: "Al final del partit vam anar a saludar el mig miler de refugiats que van presenciar-lo i també als aficionats grecs. En tots dos casos, la paraula que més vam escoltar va ser gràcies". Juan va anunciar que l'ABJ té intenció de continuar desenvolupant accions solidàries amb les persones refugiades i que es podrien concretar en els pròxims mesos. Iniciatives que es sumaran al gran moviment de voluntaris que a nivell internacional s'ha generat a partir de la situació dels refugiats a Grècia i a la zona del Mediterrani.

I és que, segons va explicar el director del comitè català d'ACNUR, moltes d'aquestes persones veuen que la seva situació s'està eternitzant. Malgrat l'esperança que tenen d'arribar a altres països europeus per reagrupar-se amb els seus familiars, o de tornar al seu país quan la situació política ho permeti, Joan Reventós va explicar com molts dels infants refugiats han començat aquest curs en el sistema d'escolarització grec, "amb les dificultats que això comporta". 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut