Els exjugadors de l'ABJ fan una valoració del viatge a Grècia

Els exjugadors de l'ABJ fan una valoració del viatge a Grècia

L'acció solidària al camp de refugiats de Ioànnina va ser tot un èxit

El 18 de novembre passat setze exjugadors del FCB i membres de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) van desplaçar-se a Ioànnina (Grècia) per a fer una acció solidària amb les persones refugiades.

La visita al camp on estan vivint els refugiats va ser “molt dura” segons Javier Delgado, ex jugador que formava part de l’expedició, tot i que ha afirmat que “ens ha permès valorar el que tenim”. El seu company, Landi, ha afegit que “no ens n’adonem, però som uns privilegiats”.

Un altre exjugador, Joan Blanquera, ha volgut destacar “l’enriquiment personal” que ha comportat aquest viatge que, assegura, ha estat “molt fort emocionalment”. Tots tres exjugadors han coincidit en què l’objectiu de mostrar suport a les persones que estan fugint de la guerra ha estat acomplert: “la mainada es va sentir recolzada per nosaltres i per les institucions presents”, ha conclòs Blanquera. Delgado fins i tot ha dit que tornaria sense pensar-s’ho.

El President de l’ABJ, Ramon Alfonseda, ha explicat que el viatge va ser un “xoc” en molts sentits, perquè “es va crear una implicació per ambdues parts excel·lent”. El clínic amb els infants va ser “tot un èxit: n’havien de venir 150 i van acabar sent 220”. Posteriorment, en el partit contra els veterans del club local PAS Giannina, Alfonseda ha explicat que el poble anava amb el seu equip, “però els refugiats anaven amb el Barça”. El President ha descrit l’activitat com “una explosió d’alegria per a tots”, i ha volgut destacar el moment en què es va reproduir l’himne del Barça: “el vam cantar tots, els nens també, encara que no el sabien. Va ser un moment molt bonic”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut