L’Agrupació organitza una xerrada sobre lesions freqüents en exfutbolistes

L’Agrupació organitza una xerrada sobre lesions freqüents en exfutbolistes

La Doctora Ampar Cuxart, de l'Hospital Vall d'Hebron, va donar consells de salut als socis assistents

L’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) va organitzar una conferència sobre lesions freqüents del futbolista en l’etapa de post competició, a càrrec de la Cap del Servei de Rehabilitació i Medicina Física de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, la Doctora Ampar Cuxart, dimecres 9 de novembre.

Cuxart va destacar les contusions, els esquinços i les ruptures fibril·lars i musculars com a lesions més comunes, i va incidir en què aquestes acostumen a venir donades per factors intrínsecs com l’edat, la reducció de mobilitat articular, o lesions prèvies. No obstant, va recordar que també existeixen causes externes com haver jugat a futbol sobre herba irregular o massa alta, en superfícies de fricció massa alta o massa baixa, amb calçat inadequat, o havent fet un mal preescalfament.

La Doctora va recordar els beneficis de continuar jugant a futbol en l’edat adulta, tot remarcant que és un esport que millora la qualitat òssia, la força muscular, l’elasticitat, i l’activitat cardiorespiratòria. Però va incidir en la necessitat d’adaptar el nivell i la intensitat de l’activitat esportiva a la situació física i a l’estat d’ossos, articulacions i lligaments de cadascú.

Cap al final de l’acte, Cuxart va donar un seguit de consells preventius a la trentena de socis assistents, que van fer un torn de preguntes. Posteriorment es va fer un aperitiu per a tothom.

La conferència s’emmarca dins del pacte de col·laboració que l’ABJ va signar amb l’Hospital Vall d’Hebron el passat mes de març. Entre altres acords, el centre hospitalari es va comprometre a impartir accions formatives bimensuals sobre esport, salut, i prevenció. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut