L’ABJ juga un partit benèfic per la salut mental

L’ABJ juga un partit benèfic per la salut mental

Els exjugadors del Barça participen en una jornada esportiva organitzada pel Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Cerdanyola

L’equip +55 de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ) ha participat en una jornada esportiva benèfica per la salut mental, aquest dimecres a Cerdanyola del Vallès. L’organització estava a càrrec del servei de Rehabilitació Comunitària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu (PSSJD), que ha promocionat la campanya sota el lema “Activa’t per la salut mental”.

La jornada girava en torn al Dia Mundial de la Salut Mental, que es va celebrar el passat 10 d’octubre. El treballador social del PSSJD, Juan de Dios Rodríguez, que gestionava l’esdeveniment, ha explicat que l’objectiu de la jornada era “lluitar contra l’estigma associat a la malaltia mental”, perquè assegura que el col·lectiu qui ho pateix està en risc d’exclusió social. Així, aquesta trobada oferia “una visió més real i positiva” sobre aquestes persones, qui estaven incloses en tot moment en les competicions esportives.

La idea, ha assegurat de Dios, era “crear un espai de relació entre persones amb i sense diagnòstic”. Això es va aconseguir a través de tornejos de futbol sala, bàsquet, i tennis taula on els equips no estaven formats prèviament, sinó que s’anaven construint a mesura que els participants s’inscrivien. En la jornada fins i tot hi van participar un grup d’estudiants de tercer d’ESO de l’Institut de Cerdanyola, així com estudiants de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull, a donar suport en qüestions tècniques i d’arbitratge.

Pel que fa als membres de l’ABJ, van jugar un partit exhibició amb la selecció de persones que havien jugat a futbol sala al llarg del dia. De Dios ha valorat que participessin “molt activament” i ha dit que “esperem que vinguin més vegades”. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut