Nou exgugadors del Barça es fan socis de l’ABJ, i vuit persones més se’n fan simpatitzants

Nou exgugadors del Barça es fan socis de l’ABJ, i vuit persones més se’n fan simpatitzants

La primera junta directiva del curs aprova les altes a l'entitat

Nou exjugadors del Barça s’han fet socis de l’Agrupació Barça Jugadors (ABJ), i vuit persones més se n’han fet simpatitzants. La seva incorporació a l’entitat es va aprovar a la junta directiva del dilluns passat. Els nous socis exjugadors són: Alguer Brugarola, Josep Mercader, Manuel Tomé, Francesc Romo, Juan Antonio Carbonero, Àlex García, Fréderic Déhu, Arseni Comas i Diego José Gómez.

Els nous socis de l’ABJ són, com de costum, persones de perfils diversos que s’han interessat per l’entitat arran d’un passat esportiu amb el Club. El més jove d’ells, Alguer Brugarola, va arribar al Club procedent del Vic Riuprimer Refo F.C. i va jugar la temporada 2008-2009 al Cadet A del Barça. Malgrat el poc temps que va ser-hi, avui continua vinculat al Club: és entrenador a l’Escola del FCB i, ara, soci de l’ABJ.

Un altre de les noves incorporacions és Josep Mercader, qui va iniciar-se en el Barça Juvenil, on va quedar-s’hi tres anys. Després va formar part del Barça Atlètic durant quatre temporades. L’exjugador afirma que, “havent conviscut en aquest club durant uns anys” ara li agradaria “tornar a formar-ne part, i col·laborar amb el que calgui”.

Manuel Tomé va jugar al primer equip entre 1973 i 1976, amb qui va guanyar la Lliga al 1974. Després de deixar el futbol en actiu ha estat tècnic i ha dirigit diversos clubs, la majoria gallecs però també a l’Equador. Tomé assegura que “ara i des de sempre” ha col·laborat amb les penyes barcelonistes de la seva Galícia natal. 

Per la seva banda, Francesc Romo ha explicat que li fa “molta il·lusió” fer-se soci de l’ABJ perquè hi té “una colla d’amics” amb qui podrà “recuperar l’amistat, així com tornar a jugar a futbol”. Romo va debutar a l’Amateur del Barça amb 17 anys, fins que va marxar a fer el servei militar. 

També amb entusiasme per formar part de l’Agrupació és Juan Antonio Carbonero, qui durant els anys vuitanta va jugar a l’Aleví B arran del grup del Torneig Social, una petita lliga interna amb diversos equips de Catalunya. “Cada dissabte jugàvem prop de l’Estadi, i l’entrenador de l’Aleví venia a observar”, ha recordat. Amb el record d’aquells anys, Carbonero ha dit que té “ganes de tornar a jugar a futbol” i que, sens dubte, el Barça és l’equip de la seva vida. 

Álex García Casañas, qui va entrar al planter del FC Barcelona el 1984, és un altre dels nous socis. Després de jugar al Barça, en va dirigir el Cadet A i el Juvenil A i va formar part de la secretaria tècnica del Club, quan Pep Guardiola era entrenador i Txiki Begiristain, director esportiu. Més tard va col·laborar a peu de camp amb Tito Vilanova i Gerardo Martino.

Des de França, el defensa Frédéric Déhu, que va jugar al primer equip durant el 1999-2000; Arseni Comas, que va jugar al Barça B, i el porter Diego José Gómez Heredia, que va arribar a La Masia amb 11 anys, també han volgut sumar-se a la família de l’ABJ.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut