El llegat del Dream Team

El llegat del Dream Team

Valorem la repercussió de l'equip del Johan Cruyff a la història del FC Barcelona i el món del futbol

Johan Cruyff va abandonar el FC Barcelona el 1996 després d'una final europea dolorosa contra el AC Milan dos anys abans. Aquell any va ser el final de cicle del Dream Team. Tot i això, és innegable la petjada d'aquesta generació de futbolistes en el Barça i el món del futbol.

El Dream Team va donar el primer pas. El Barça havia perdut les dues finals anteriors i era necessari obrir aquest camí. Aquell equip va treure els complexos al Club i el va situar entre els millors. Van demostrar que les grans nits de glòria eterna també estaven reservades per al FC Barcelona.

L'estil de joc que va implantar Cruyff forma part de la història del futbol. L’1-3-4-3 que va desenvolupar el tècnic holandès durant la seva etapa al Camp Nou no falta a cap manual d'entrenador. Aquest sistema de joc basat en la possesió, l'atac i la valentia va esdevenir en una filosofia. Així mateix, Cruyff també va ser el primer entrenador en tenir una fe cega en el planter. Sota les seves ordres van debutar: Ferrer, Guardiola, Amor, Sergi, Carles Busquets, Òscar Garcia, Roger i Jordi Cruyff, entre d’altres. En els anys posteriors hi va haver sequera de títols, però l'ànima del Dream Team van ressorgir amb Frank Rijkaard el 2003. Un altre tècnic holandès va saber reconduir el Barça -amb l'ajuda inestimable de Ronaldinho- recuperant l'instint i l'estil de Wembley 92.

Temps després, Pep Guardiola, que va experimentar de primera mà la filosofia de Johan Cruyff, no tan sols va saber aplicar-la sinó que també evolucionar-la per activar el cercle més exitós de la història blaugrana. Va recuperar la confiança en el planter i va tenir a la seva disposició un jugador irrepetible, Leo Messi. Uns èxits que encara perduren amb Luis Enrique, alguns dels protagonistes d'aleshores i un trident de luxe.

El Dream Team va establir un eix sobre el qual ha fluït el Barça fins avui. Ells van obrir la porta i aquest és un mèrit inqüestionable. Les pròximes generacions de futbolistes sempre hi tindran un mirall on voler-se veure.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut