L'ABJ comença dos tallers de reminiscència

L'ABJ comença dos tallers de reminiscència

L'Agrupació torna a reprendre els tallers de reminiscència enfocats a persones que pateixen Alzheimer.

L'Agrupació Barça Jugadors ha obert les portes a un nou trimestre de tallers de Reminiscència enfocats a persones que es troben en la fase inicial d'un cas de deterioramient cognitiu com és l'Alzheimer. En aquesta ocasió, l’ABJ ha esquematitzat aquests tallers, promoguts per la Federació Espanyola d'Associacions de Futbolistes i Veterans (FEAFV), en dos centres diferents de Barcelona que corresponen a les empreses Ballesol i Domusvi.

 

Els encarregats d'emprendre aquesta nova edició són els exjugadors del FC Barcelona Javier Delgado, Jordi Gonzalvo i Esther Torrecilla. El taller està organitzat en 12 sessions de 2 hores cadascuna on es treballen diferents aspectes cognitius com, per exemple, el treball de la memòria a través d'activitats lúdiques relacionades amb el futbol i la seva història.

 

A més, també està previst que durant el curs, com s'ha fet en anteriors edicions, es dugui a terme una visita al Camp Nou i altres activitats que vagin de la mà del futbol i la introspecció personal. L'inici de la primera sessió va comptar amb la visita del Joan G. Ortí i l’Eduardo Juan, tots dos directius de l’àrea institucional de l’ ABJ que van aportar el seu gra de sorra a aquest projecte.

inicitaller02

 

Es tracta d'una activitat molt enriquidora alhora que social, tal com assegura l’Esther Torrecilla “aquest tipus d'activitats omplen tant al que les fa com al que les rep. Per al qual les fa és una manera d'entendre el treball de la memòria i plasmar-lo des d'un punt de vista totalment diferent. Per al qual les rep, és una manera de contactar amb la seva vida anterior i també s'estableix un vincle de coneixement amb el Club”. L'exjugadora afegeix “a més, per als participants és una activitat que plena d'il·lusió la seva rutina perquè trenca amb els seus hàbits i és un símil en emprendre una nova rutina”.

 

No és la primera vegada que els tres exjugadors realitzen aquests tallers en la ABJ, en Jordi Gonzalvo admet que és un luxe poder formar part d'aquest projecte “Realment són uns tallers en els quals jo em veig reflectit i també veig reflectida a la ABJ. És una tasca social en la qual ajudes a la gent i això és una inspiració total per a la vida”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut