Un matí per compartir Barça i fer memòria

Un matí per compartir Barça i fer memòria

Exjugadors del primer equip del Club visiten els tallers de reminiscència que l'Agrupació fa a Barcelona

La quarta sessió dels dos tallers de reminiscència que l'Agrupació Barça Jugadors fa a Barcelona van tenir un caire especial. En aquesta ocasió, el que es coneix com a visita de llegendes va comptar amb la presència dels exjugadors del FC Barcelona, Àngel Mur, Tente Sánchez i Joan Torrent. Aquestes llegendes blaugrana van compartir les dues hores de sessió del taller amb els usuaris de cada residència. En total, dos grups d'unes 10 persones amb deteriorament cognitiu -algunes d'elles amb principis d'Alzheimer-que participen cada setmana en aquesta activitat promoguda per la Federació Espanyola de Futbolistes Veterans (FEAFV) i implantada per l'Agrupació des de l'any passat.

Tente Sánchez, a la visita al Taller de Reminiscència a la residència Ballesol de Barcelona. ABJ

Un dels herois de Basilea, Tente Sánchez, va visitar el taller que els també exjugadors Jordi Gonzalvo i Esther Torrecilla dinamitzen cada dilluns en una de les residències que Ballesol té a Barcelona. Els usuaris li van fer preguntes relacionades amb la seva vida com a futbolista i van compartir plegats els records de qui va ser capità del FC Barcelona i company de jugadors com Cruyff o Maradona. L'endemà va ser el torn com cada dimarts del taller que Javi Delgado i la mateixa Torrecilla condueixen en un centre que l'empresa DomusVi té molt a prop de l'Hospital de Sant Pau. En aquesta ocasió, van ser Àngel Mur i Joan Torrent els membres de l'Agrupació que van aportar les seves vivències i el seu contacte directe amb les persones en aquesta sessió. 

Àngel Mur, exmassatgista i exjugador blaugrana, en la seva visita al Taller de Reminiscència. ABJ

Al llarg de 12 sessions, els Tallers de Reminiscència tenen com a objectiu treballar la memòria de les persones amb deteriorament cognitiu a través d'activitats relacionades amb el futbol. Aquest és el segon any que l'Agrupació implanta aquest projecte liderat per la FEAFV a Catalunya, després dels tallers fets a Barcelona, Premià, Barberà del Vallès i Sant Adrià de Besòs.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut