“Espero que Barça i Granada despleguin el seu millor potencial i que guanyi el millor”

“Espero que Barça i Granada despleguin el seu millor potencial i que guanyi el millor”

Toño de la Cruz va debutar a primera divisió amb el Granada i va defensar la samarreta del Barça durant vuit temporades

El Futbol Club Barcelona i el Granada s’enfrontaran el proper diumenge 19 a les 21 hores, en un partit corresponent a la vintena jornada de Lliga. Al llarg de la història, una quinzena de jugadors ha vestit totes dues samarretes durant la seva etapa professional.

És el cas de Toño de la Cruz, -- defensa que va destacar a la dècada de 1970. Va debutar amb el Granada a la màxima categoria espanyola i l’any 1972 va fitxar pel club blaugrana. De la seva etapa granadina, de la Cruz afirma: “En tinc un record sensacional, l’entrenador confiava molt en mi i això em va permetre que el Barça veiés les meves habilitats”. Respecte al seu pas pel Barcelona diu que “jugar al Barça és jugar a la cúspide del futbol”.

Un altre jugador que ha passat pels dos conjunts és Teófilo Dueñas, que va fer el viatge contrari a De la Cruz, va estar dues temporades al primer equip del FC Barcelona (1970-72) i posteriorment va estar set campanyes al Granada. Explica que per ell “va ser un somni jugar al Barça, encara no sé com hi vaig arribar”. A més a més, afegeix que té molt bon record de la seva època al conjunt andalús, sense anar més lluny, els seus dos fills són granadins.

Preguntats pel partit d’aquest cap de setmana, Teófilo Dueñas no amaga la seva preferència en el resultat: “vull que guanyi el Barça perquè el Granada ja té el seu objectiu pràcticament assolit, que és la salvació”, mentre que Toño de la Cruz prefereix “que els dos equips despleguin el seu millor potencial i que guanyi el millor”.

Altres jugadors que han defensat els colors del Barça i el Granada són Ramon Díaz Cruz, migcampista de les dècades de 1960 i 1970 o, més recentment, el porter Oier Olazábal, l’extrem Isaac Cuenca o el migcentre Sergi Samper.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut