Eines d’economia aplicades als problemes del dia a dia dels exjugadors

Eines d’economia aplicades als problemes del dia a dia dels exjugadors

Els tallers d’economia domèstica per a exjugadors que organitza l’Agrupació ja estan en marxa

“L’objectiu primordial és que la gent aprengui a planificar-se financerament la seva economia personal. Tan fàcil i tan complicat com és això”. Així defineix Javier García, expert en inversions i economia familiar, el propòsit del Taller d’economia domèstica que duu a terme l’Agrupació Barça Jugadors durant aquest trimestre. El curs està estructurat en nou sessions de dues hores.

Un dels punts en què l’instructor fa molt d’èmfasi és en el concepte de planificació. “Quan ets esportista d’elit és important que de jove comencis a pensar en la retirada i a planificar estalvis i inversions, per quan es deixin de tenir uns ingressos similars als de jugador professional”.

Una desena de socis assisteixen a la que correspon a la segona sessió del taller. Tots ells porten la seva llibreta o el seu ordinador portàtil per prendre apunts. Paren molta atenció a les explicacions de l’instructor. Els alumnes es mostren molt proclius a participar, fet que el professor veu amb molt bons ulls. “Es tracta de parlar dels problemes que poden tenir cadascun d’ells en el dia a dia, de com organitzar-se i com tirar endavant aquells objectius i somnis econòmics que poden tenir”, afirma Javier García.

Durant la sessió, apareixen diferents dubtes que els sorgeixen als exjugadors: M’he de comprar un cotxe. És millor comprar-lo o fer un renting? Contractar una assegurança mèdica privada és una despesa necessària tenint la cobertura de la Seguretat Social?

García afirma que en el camp de l’economia domèstica no hi ha veritats absolutes, però depenent de la situació econòmica de cada persona es pot recomanar una decisió o una altra.

Els assistents acaben satisfets d’aquesta segona jornada del taller. En les següents sessions s’aprofundirà en altres temes com l’endeutament, les assegurances, els impostos o la inversió.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut