Una tarda de valors amb FutbolNet

Una tarda de valors amb FutbolNet

Antoni Pinilla visita a Cunit el programa d'intervenció socioeducativa de la Fundació Barça

"Ens trobem aquí cada dijous". "El FutbolNet té 3 parts: primer posem les normes entre tots, després juguem i al final parlem de com ha anat, com ens hem sentit". Els mateixos joves que cada setmana es reuneixen en rotllana al pati de l'IES Ernest Lluch de Cunit expliquen a l'Antoni Pinilla què és i com funciona el FutbolNet. En contrapartida, l'exjugador del FC Barcelona els explica alguns detalls de la seva experiència vital i el que li ha suposat la seva gran passió: el futbol. Es mostra agraït pels 20 anys que ha pogut dedicar-s'hi plenament, 4 dels quals sota la disciplina blaugrana, entre el Barça B i el primer equip.

L'Institut Ernest Lluch de Cunit acull les sessions de FutbolNet una vegada a la setmana durant tot el curs (Pedro Valero / ABJ)

La Fundació Barça porta el mètode d'intervenció socioeducativa FutbolNet arreu de Catalunya a través d'instituts de secundària i també en altres centres d'àmbit social. A Cunit n'estan encantats, tal com reconeix la Yolanda Sánchez, la regidora d'esports que no és la primera vegada que asssiteix a una sessió. El futbol com a excusa per treballar l'educació no formal, els valors. Cada mes treballen un dels cinc valors HEART del FC Barcelona. Pinilla els coneix molt bé perquè al llarg de la seva trajectòria blaugrana, i des de fa anys a l'Agrupació Barça Jugadors, també els ha viscut. Humilitat, Esforç, Ambició, Respecte i Treball en equip. S'atura un moment en l'esforç: "sabeu què és l'esforç invisible? Menjar bé, descansar, tenir cura de nosaltres mateixos".

Arriba l'hora de jugar. L'Antoni es suma als tres grups d'edat en què es reparteix la tarda, cadascú amb el seu joc. I a la part final, el més important: la reflexió. L'equip de monitors liderat pel Brian els ajuda a reflexionar com s'han sentit durant el joc, si han respectat les normes o com podrien millorar la convivència de cara a la propera. I abans del comiat -encaixada de mans entre joves i educadors-, hàbits d'higiene, cap a casa, i a esperar que arribi el dijous que ve.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut