Un reconeixement als pioners del Barça Atlètic

Un reconeixement als pioners del Barça Atlètic

La trobada anual de l’Agrupació homenatjarà als integrants del primer FC Barcelona Atlètic, en commemoració dels 50 anys de la seva fundació

De la cantera del FC Barcelona han sortit centenars de grans jugadors que avui dia formen part de la història del Club. La implantació de la filosofia blaugrana, l’educació en valors i la formació en un estil de joc únic a tot el món són tres pilars fonamentals de ‘La Masia’. El màxim exponent de la pedrera del Barça n’és el seu filial, el Barça B, i aquest any 2020 es compleixen 50 anys de la seva fundació.

És per aquest motiu que a la trobada anual de l’Agrupació d’enguany, que se celebrarà a Tortosa el 13 de juny, es farà un homenatge als integrants de la plantilla del Barça Atlètic de la temporada 1970/71, els primers jugadors del FC Barcelona Atlètic de la història.

A la campanya de 1969/70, el Barça tenia dos filials: El Club Esportiu Comtal i l’Atlètic Catalunya. Al finalitzar la temporada es va decidir fusionar els dos equips i formar un sol filial blaugrana, el FC Barcelona Atlètic. Un dels jugadors que va formar part d’aquell equip pioner va ser Joan Casassas, qui s’està encarregant de localitzar i contactar amb els integrants d’aquell vestidor de cara a l’homenatge de Tortosa. “Amb la majoria feia dècades que no hi parlava i se’m posa la pell de gallina. Alguns s’han posat a plorar, solen ser molt emotius”, expressa Casassas.

Casassas, que també forma part de la comissió de la Trobada, afirma que “la d’aquest any em fa especial il·lusió per retrobar-me amb els companys. Estic molt a gust amb que m’hagin encomanat la tasca de buscar-los”.

L’homenatge s’emmarcarà dins de la Setmana Barça Jugadors, una sèrie d’activitats lúdiques i esportives gratuïtes de temàtica blaugrana obertes a la ciutadania de Tortosa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut